ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δύο χρόνια ... "Προπατώ στην Κρήτη"!

0

Με διπλή εκδρομή σε Ζωνιανά και Ασκυφου γιόρτασε το Προπατώ στην Κρήτη τα δυο χρονιά λειτουργιάς

Μια απ τις μεγαλύτερες εξορμήσεις της δράσης του Προπατώ στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φλεβαρη.

Η πρώτη εκδρομή ξεκίνησε από οροπέδιο Ασκυφου στα Χάνια και έφτασε μέχρι τα πρώτα χιονιά στην Ταυρη .

Είναι η πρώτη εκδρομή που πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά με φοιτητές από τις σχόλες του Ρέθυμνου του Πανεπιστήμιου Κρήτης .

Στην επέκταση αυτή βοήθησε σημαντικά ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρέθυμνου που ανέλαβε να ξεναγήσει τους φοιτητές στο μονοπάτι μεταξύ των δυο οροπεδίων.

Δύο χρόνια ... "Προπατώ στην Κρήτη"!

Η δεύτερη εκδρομή, που αφορούσε τους φοιτητές του Ηρακλείου, ξεκίνησε λίγο παρακάτω από τα Ζωνιανα, στην Μονή Δισκουριου. Περνώντας απ τα χωριά Κατεριανα ,Βενι και Αξος και με θεά τα Ταλαια Όρη έφτασαν στην ιστορική Μονή Χαλεπάς οπού τους υποδέχτηκε και ξενάγησε ο γέροντας Πορφύριος

Μετά απ την ξεκούραση και ένα κέρασμα που παραχωρήθηκε απ τη μονή ,οι φοιτητές είχαν της ευκαιρία να εγκαινιάσουν ένα τμήμα του μονοπατιού απ τη Μονή Χαλεπάς έως το χωριό Αγριδια .Το συγκεκριμένο παλιό μονοπάτι καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε το καλοκαίρι χάρη στο ενδιαφέρον των κάτοικων του χωρίου και με τη βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης.

Η πορεία έφτασε στα Αγριδια απ την δυτική μεριά του χωρίου περνώντας από μια παλιά φάμπρικα, συνέχισε όμως για μια ώρα ακόμη έτσι ώστε να δουν το μονοπάτι με τα τρεχούμενα νερά διπλά στο Αγριδιανο φαράγγι.

Η πορεία τελείωσε στο δημοτικό σχολειό του χωρίου με μια εγκάρδια υποδοχή των φοιτητών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγριδιων που είχε ετοιμάσει φαγητό για 180 άτομα το οποίο το απήλαυσαν με θεά τον χιονισμένο Ψηλορείτη!

Οι εθελοντές του Προπατώ στην Κρήτη θέλουν να ευχαριστήσουν:

Τον κ. Γιώργο Μαρη (Περιφερειακό σύμβουλο κ κάτοικο Αγριδιων) και την οικογένεια του .

Τον Πολιτιστικό Σύλλογο απανταχού Αγριδιανων «Η Χαλεπά»

Τον πρώην πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζωνιανων Δημήτρη Παρασυρη για την χάραξη και σηματοδότηση της πορείας.

Τον γέροντα Πορφύριο από την Ιερά Μονή Χαλεπάς

Η επομένη εκδρομή θα λάβει χωρά από το Κρασί στα Μάλια στις 19 Μάρτιου σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Ηρακλείου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ