ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ενημερωτική εκδήλωση στο επιμελητήριο Ρεθύμνης για τις δυνατότητες οικονομικής εκμετάλλευσης των αρωματικών φυτών

0

H Εταιρεία Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης στα πλαίσια της στήριξής της στους τοπικούς παραγωγούς, σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα:

Ελληνικά Αρωματικά φυτά και καρποί: εναλλακτικές καλλιέργειες και αξιοποίηση των παραγόμενων προϊόντων

 το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10.00,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Ρεθύμνης (Εμμ. Πορτάλιου 23, 1ος όροφος).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους αξιοποίησης της καλλιέργειας ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών ειδών (ΕΑΦΕ) στην Κρήτη.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από την Δρ. Ελένη Μαλούπα, γεωπόνο,  διευθύντρια στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του Ελληνικού Γεωγικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) και επίτιμο μέλος της Ένωσης Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδας. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί επίσης παρουσίαση για την δημιουργία και το χτίσιμο της αποτελεσματικής ομάδας εργασίας  από τον κ. Ανδρέα Οικονόμου, επίκουρο  καθηγητή στην ΑΣΠΑΙΤΕ (Ανωτάτη σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) και εκπαιδευτή εκπαιδευτών στο ΕΚΔΔΑ /ΕΟΠΠΕΠ (ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ).

Το ενδιαφέρον για παραγωγή και διάθεση Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών είναι σήμερα ιδιαίτερα έντονο και αντικατοπτρίζει τις ολοένα και περισσότερο αυξημένες ανάγκες όλων των εμπλεκόμενων παραγωγικών κλάδων, όπως παραγωγοί, φυτωριούχοι, μεταποιητικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για τους ενδιαφερόμενους, υφιστάμενους και δυνητικούς παραγωγούς, ΚΟΙΝΣΕΠ και άλλους φορείς για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη συμβουλευτική τους υποστήριξη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ