ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Θανάση, πάρε τ’ όπλο σου του Μαρίνου Γαλανάκη

0

Είναι απόκριες. Ο Κόσμος μαζεύεται σε συντροφιές. Κάνει διασκεδαστικά παιγνίδια. Ντύνονται και μασκαράδες. Κάπου, όπως στο Ρέθεμνος, γίνονται και καρναβαλικές εκδηλώσεις. Μουτζουρώνονται κιόλα. Πετάνε και κομφετί. Θορυβούν. Έτσι, για να ξεσπάσουν και ν’ αποδράσουν από το πρεσάρισμα της καθημερινότητας.

Ο φίλος μας ο Ερντογάν, είναι που είναι μασκαράς είκοσι πέντε ώρες το εικοσιτετράωρο! Σ’ αυτές όμως τις Αποκριές υπερέβαλε και το Σουλτάνο Χαμίτ το Β΄! Βέβαια δεν είναι Χριστιανός και δεν ξέρει το πώς δοξάζουν οι Χριστιανοί το …Θεό τις Αποκριές! Έτσι νόμισε πως τον δοξάζουν όπως οι Τζιχαντιστές τον Αλλάχ!...

Γι’ αυτό πήραν σβάρνα το Αιγαίο τα τούρκικα καράβια!

Πριν από το Καρναβάλι του Αιγαίου, αυτά βγαίνανε μόνο για φρεσκάρισμα και ξέπλυμα στα γάργαρα νερά της ανοιχτής θάλασσας. Και για να μας υπενθυμίσουν πως έχουν «σεβντά» με τις νησίδες! Πως πεθυμούν ν’ αράξουν στους κόλπους τους και να τις καταχτήσουν!

Τους είπαμε και τους ξανάπαμε πως  «γιοκ» Αιγαίο γι’ αυτούς πέραν από τα έξι μίλια από το γυρογιάλι τους. Αυτοί το «χαβά» τους…

Τώρα, σαν άνοιξε Τριώδι, όσο πάει και τους «κουγιουρτά»! Ο «καρά σεβντάς» τους χτύπησε κατακέφαλα, σα νά  ‘ταν  βαριοπούλα.

Βάλανε το λοιπός «αμέτι Μουχαμέτη» να πάρουν τις Νησίδες!  Τις γυροφέρνουν με σκάφη του αέρα και της θάλασσας και μπαλοτολογούν κιόλας!

Δε φταίν’ αυτοί! Καιρό τους κάνει και λιχνούν…

Όμως αυτοί θα φάνε το κεφάλι τους! Γιατί, πάει, πάει, το σταμνί στο πηγάδι, ώρα μια θα κουτουλήσει τα τοιχιά του και θα σπάσει…

Ας μη μασήσομε τα λόγια μας άλλο κι ας δούμε την πραγματικότητα πως εξελίσσετε. Σε προηγούμενο άρθρο μου με τον τίτλο «Η Αφορμή» ( βλέπε: ellinikisalpigga) περιέλαβα τ’ άρθρα της Συνθήκης της Λωζάννης, που καθορίζουν  το  διεθνώς αποδεχτό καθεστώς που υφίσταται στο Αιγαίο. Και σ’ αυτό τονίζω πως:

«Η Συνθήκη της Λωζάννης της 24.7.1923, υπογράφηκε από  τη Βρετανική Αυτοκρατορία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ελλάδα, Ρουμανία και το Σερβο-Κροατο-Σλοβενικό Κράτος από τη μια, κι από την άλλη από την ΤουρκίαΌχι από το Σουλτάνο της Ο.Α., που ο Ερντογάν ονειρεύεται να επανιδρύσει, αλλά από  τους εκπροσώπους του Κεμάλ της Νέας Τάξης, της Δημοκρατικής Τουρκίας».

Ακόμη τόνιζα ότι:

«Τίποτε από αυτά δεν αλλάζει χωρίς πόλεμο. Χωρίς τη συγκατάθεση αυτών, που έχουν ήδη συμφέροντα στην Εγγύς και Μέση Ανατολή.

Εχτός κι αν  αλλάξει το Σύστημα και γίνει νέος …αναδασμός στα Βαλκάνια και στα Κράτη της Ανατολικής Μεσογείου. Όμως αυτό δε θα πραγματοποιηθεί με ειρηνικά μέσα…

Υπάρχει πιθανότητα να κάμουν ΤΡΑΜπα μεταξύ τους κάποιες περιοχές, που προβλέπει ο αναδασμός…».

Από τη Συνθήκη όμως της Λωζάννης απέχομε 93 χρόνια και βαδίζομε στο 94ο .  Δε θα ‘χει κλείσει ακόμη δεκαετί’ από τότε που, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη το γένος Κ. Μητσοτάκη, κατά τη Θητεία της ως ΥΠΕΞ της Ελλάδας (Φλεβάρης 2006 - Οχτώβρης 2009), παραχώρησε στην Τουρκία 6 πεδία βολής στο Αιγαίο, με τη σύμπραξη και του τότε Υπ. Εθνικής Άμυνας.

Μήπως κάνω λάθος;

Αν δεν τα είχαν παραχωρήσει τα Τουρκικά πολεμικά δε θα τολμούσαν να φτάσουν ως την Άνδρο…

Από τη Συνθήκη της Λωζάννης δεν προκύπτει δικαίωμα της Τουρκίας πάνω στο Αιγαίο, πέραν από την υφαλοκρηπίδα της. Τότε, γιατί της παραχωρήθηκαν αυτά τα πεδία βολής στην ελληνική αυτή θάλασσα;  Μήπως η πράξη αυτή άνοιξε την όρεξη στο Σουλτάνο και προκαλεί;

Οι δε προκλήσεις του αυτές, από τη στιγμή που χρησιμοποίησε και πυρά του στόλου κοντά στο Φαρμακονήσι, έχουν φτάσει σε σημείο απαράδεχτης προκλητικότητας.

«…Από ώρας 0740Β έως 0755Β 17 Φεβρουαρίου 2017, περιπολικό σκάφος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, πλέοντας ανατολικά ν. Φαρμακονησίου και εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ), εκτέλεσε πυρά με πυροβόλα μικρού διαμετρήματος, με διεύθυνση βολής ανατολικά.

Το εν λόγω περιπολικό καθ' όλη την διάρκεια της κίνησής του, παρακολουθούνταν από την Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η οποία εξέπεμπε κείμενα απομάκρυνσής του από τα ΕΧΥ καθώς και διακοπής των δραστηριοτήτων πυρών.

Ακολούθως το τουρκικό πολεμικό πλοίο κινήθηκε βόρεια, απομακρυνόμενο της περιοχής» (Ανακ.ΓΕΕΘΑ).

Δε γνωρίζω αν έχει προβεί και σε ποιες ενέργειες η Κυβέρνηση της Ελλάδας, αν κ έψαξα στο διαδίχτυο, αλλά δε μου δόθηκε απάντηση. Ελπίζω αυτή να έχει  θέσει προ των ευθυνών τους την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, και τους λοιπούς αρμόδιους επί του προκειμένου Διεθνείς πολιτικοστρατιωτικούς Οργανισμούς. Αν όχι, τότε θα είναι συνυπεύθυνη για τα περεταίρω.

Όμως εγώ καλώ τους Έλληνες να προετοιμαστούν για κάθ’ ενδεχόμενο, ώστε να μην αιφνιδιαστούν. Να μην πιαστούν στον ύπνο, με το αποχαύνωμα και το νευρικό κλονισμό, που προκαλεί η προπαγάνδα γύρω από το διακανονισμό του Δημόσιου χρέους. Το πρόστυχο κ αισχρό αυτό παιγνίδι σε βάρος του Ελληνισμού, που έχει στήσει ο Εβραιοσιωνισμός διά των πραχτόρων του μέσ’ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και τούτο γιατί, αν κρίνω από τα γεγονότα, βρισκόμαστε  και ξαναζούμε μέρες του 1939/1940. Επεισόδιο ανάλογο της Τήνου της 15.8.1940 είναι πιθανό να συμβεί σε σύντομο χρόνο. Μην επικεντρώνετε την προσοχή Σας στις διαπραγματεύσεις και παρακολουθείτε μονομερώς το ελεεινό παιγνίδι του ΝΑΖΙ Σόιμπλε και των σφουγγοκωλάριών του. Είναι πολύ πιθανό να δεχτείτε κεραμίδα στο κεφάλι από αλλού…

Η κατεδάφιση της Συρίας τελειώνει. Τα συνεργεία θα πιάσουν δουλειά σε άλλο κατεδαφιστέο. Και γνωρίζετε καλά πως όποια οικοδομή  πρόκειται να κατεδαφιστεί, πριν από την κατεδάφιση ο Νοικοκύρης μαζεύει κι αδειάζει το κατεδαφιστέο από  τα είδη αξίας που εμπεριέχει. Η Γερμανία ήδη  έχει σκουπίσει το χρυσό από τους βλάκες Δορυφόρους της. Να το θυμάστε αυτό…

 

 

ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ

(http://ellinikisalpigga.blogspot.gr)

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ