ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοπή πίτας «Κρητικής Εστίας»

0

Για μια ακόμη φορά με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο  αμφιθέατρο του Πνευματικού  Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της αγιοβασιλιάτικης πίτας και η βράβευση των οικοτρόφων.

Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία  της Κρητικής Εστίας ψέλνοντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα .

Ακολούθησε προβολή  βίντεο από τις πολιτιστικές δραστηριότητες της Κρητικής Εστίας.

 Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Χαράλαμπος Σαλβαράκης, ο οποίος αρχικά  καλωσόρισε τους εκλεκτούς παρισταμένους και εν συνεχεία τους ευχαρίστησε, γιατί τίμησαν, για μια ακόμα χρονιά, με την παρουσία τους το Ίδρυμα. Ακολούθως υπογράμμισε ότι σε καιρούς χαλεπούς και παρά τις μεγάλες αντιξοότητες, το Ίδρυμα συνεχίζει να επιτελεί με συνέπεια το σκοπό του, όπως αυτός θεσπίστηκε με τον οργανισμό του, δίνοντας σάρκα και οστά στο όραμα των πρωτεργατών του και δικαιώνοντας τις προσδοκίες αυτών. Έκλεισε δε την προσφώνηση του, με μία σύντομη αναφορά, στην αναγνώριση της πολύχρονης προσφοράς της Κρητικής Εστίας σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολούθησε η βράβευση  σε οικοτρόφους της Εστίας που  διακρίθηκαν για την επίδοση στις σπουδές τους κατά τη σπουδαστική χρονιά 2015 – 2016.

Τα βραβεία συνοδευόταν από χρηματικό ποσό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη, τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο καθώς και όλους τους συμπατριώτες μας οι οποίοι πρόσφεραν χρήματα για την βράβευση των οικοτρόφων όπως επίσης και τους χορηγούς που συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ιδιαιτέρως θέλουμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τον κ. Παττακό Μανώλη πρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου «ΚΟΥΡΗΤΕΣ»,  για την ποικιλότροπη και ποικιλόμορφη βοήθεια του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Βουλευτές, ο υπαρχηγός Γ.Ε.Ν., υποναύαρχος Π.Ν. κ. Πετράκης Στυλιανός, εκπρόσωποι Κομμάτων, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, εκπρόσωποι  Ομοσπονδιών και   Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων καθώς και  εκπρόσωποι  του Κρητικού τύπου και Μ.Μ.Ε.  και πολλοί φίλοι της Κρητικής Εστίας.

Βεβαίως θα ήταν παράληψη μας να μην ευχαριστήσουμε τους συμπατριώτες – συμπατριώτισσες  και φίλους της Κρητικής Εστίας οι οποίοι παρευρέθησαν και μας στηρίζουν στο έργο  μας.

Η εκδήλωση  ολοκληρώθηκε με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα με  κρητικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα  της Κρητικής Εστίας υπό την καθοδήγηση  των πρωτοχορευτών κ.Φραγκίσκου Δανδουλάκη και κα Νιόβης Καλοκύρη του Λαογραφικού Ομίλου «ΚΟΥΡΗΤΕΣ».

Τη χορευτική ομάδα συνόδευσαν οι μουσικοί Στη λύρα – τραγούδι  Σκορδαλός Γεώργιος  και στο λαούτο – τραγούδι  Φετοκάκης Μανώλης.  Επίσης μαζί τους στο λαούτο ο  Γλαμπεδάκης Λευτέρης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ