ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κρήτη: Καταιγίδες με λασποβροχές το τριήμερο του καρναβαλιού

0

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα φέρουν σκόνη από την Αφρική ενώ οι βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Συγκεκριμένα, περιμένουμε μεταβολή του καιρού με βροχές από την Κυριακή, όπως είπε μιλώντας στο neakriti.gr o μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου κ. Στρατής Βουγιούκας.

Σάββατο 25.2

Για το Σάββατο ο καιρός εμφανίζεται ελαφρώς συννεφιασμένος με κατά περιόδους σύννεφα. Δεν αναμένονται βροχές και άνεμοι που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις, 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια θα έχουμε ανατολικούς ανέμους εντάσεως έως 5 μποφόρ.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Κυριακή 26.2

Την Κυριακή περιμένουμε μεταβολή του καιρού με βροχές και ίσως κάποιες σποραδικές καταιγίδες. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα φαίνεται να σταματούν πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι και να περιορίζονται μόνο στα δυτικά τμήματα της Κρήτης.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες, δηλαδή θα έχουμε λασποβροχές. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, 17 - 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5 - 6 μποφόρ και τοπικά στο Λιβυκό 7 μποφόρ.

Καθαρά Δευτέρα 27.2

Για την Καθαρά Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τοπικά πιθανόν να είναι ισχυρές.

Το ανατολικό ρεύμα του ανέμου θα παρουσιάσει μικρή εξασθένηση και θα υποχωρήσουν αισθητά οι συγκεντρώσεις σκόνης από την ατμόσφαιρα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ