ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κρήτη: Μαθήτρια διασχίζει 5.000χλμ το μήνα για το σχολείο

0

Η Ελισάβετ είναι ένα κορίτσι που καθημερινά για να βρεθεί στο σχολείο και να κάνει μάθημα και μετά να επιστρέψει στο σπίτι της, βρίσκεται τουλάχιστον τέσσερις ώρες στο λεωφορείο.

Από την Ιεράπετρα που ζει, το καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου απέχει χιλιόμετρα, κάτι που όμως δεν την απέτρεψε από το να κάνει όπως λέει το όνειρό της πραγματικότητα.

Για δεύτερη χρονιά φέτος, το πρόγραμμά της είναι σκληρό. Η μέρα της ξεκινάει στις 5 και μισή το πρωί. Περίπου στις έξι, με έξι και μισή, φεύγει με το ΚΤΕΛ και μετά από δύο περίπου ώρες φτάνει στο σχολείο. Ενώ το ίδιο ακριβώς καλείται να κάνει και για την επιστροφή.

"Η κουραστική καθημερινότητα δεν με λυγίζει"

Η κουραστική καθημερινότητα όπως λέει δεν αποτέλεσε ποτέ μέχρι σήμερα το λόγο για να λυγίσει ή να κοπάσει την επιθυμία της να βρίσκεται σε αυτό το σχολείο, ενώ ή συμμετοχή της στα θεατρικά δρώμενα, είναι αυτό που της δίνει όπως λέει κουράγιο να συνεχίσει, άλλωστε ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι καλλιτεχνική φυσιογνωμία και αυτό είναι περισσότερο που της γεμίζει.

Να μη φοβηθούν να κάνουν πράξη το όνειρό τους προέτρεψε όλους τους μαθητές η Ελισάβετ, που εκμηδένισε με την επιλογή της τις αποστάσεις και τα χιλιόμετρα. Δυνατότητα που όπως εξήγησε η διευθύντρια του σχολείου πρέπει να έχουν όλα τα παιδιά και δίχως ταλαιπωρία, υποστηρίζοντας ότι σε κάθε περιφερειακή ενότητα θα έπρεπε να υπάρχει ένα καλλιτεχνικό σχολείο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ