ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κρήτη: Μακάβρια επιβεβαίωση για το σκελετό

0

"Αυλαία" στο θρίλερ με τα ευρήματα στο πηγάδι στα Μάλια - Το ιατροδικαστικό πόρισμα θα ρίξει φως στις συνθήκες θανάτου του νεαρού Βρετανού

Στον Στίβεν Κουκ ανήκει, τελικά, ο σκελετός που βρέθηκε σε πηγάδι στα Μάλια.

Η εκπομπή Tatiana Live επικοινώνησε με τον αδερφό του μέχρι χθες αγνοούμενου Βρετανού, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο σκελετός ανήκει στον αδερφό του.

Η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη, ωστόσο φαίνεται ότι οι έρευνες και οι εργαστηριακοί έλεγχοι δείχνουν στο νεαρό Βρετανό, τον οποίο οι συγγενείς του αναζητούσαν εδώ και 12 χρόνια.

Την επιβεβαίωση αυτή αναφέρει και η βρετανική "Sun" που φιλοξενεί δηλώσεις αξιωματούχων των βρετανικών αρχών.

Ο ντετέκτιβ Gary McIntyre αναφέρει στηνε φημερίδα ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν στα ευρήματα οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον Στίβεν Κουκ, ενώ ο ίδιος αναφέρει ότι οι βρετανικές αρχές έλαβαν την επιβεβαίωση από τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Η οικογένεια του Στίβεν, συμπληρώνει ο ίδιος, ήταν ενήμερη για όλες τις εξελίξεις και τώρα δέχονται υποστήριξη από τις αρχές, ενώ στηρίζονταν από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης του γιου τους και αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Όσο για τα αίτια του θανάτου του νεαρού Βρετανού, οι βρετανικές αρχές είναι ακόμη φειδωλές εξηγώντας ότι είναι πολύ νωρίς για τέτοια συμπεράσματα.

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ ενημερώθηκε, σήμερα το μεσημέρι, επισήμως, για τα αποτελέσματα του DNA αναφορικά με το Στίβεν Κουκ κι έτσι αφού έχει γίνει πλέον η ταυτοποίηση, θα ξεκινήσει νέος κύκλος ερευνών για τις συνθήκες θανάτου.

Τώρα η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει το επίσημο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, το οποίο εκτιμάται ότι θα προσδιορίζει τις συνθήκες αυτές βάσει των οποίων θα κινηθούν οι διωκτικές Αρχές.

Όσο για τη φωτογραφική μηχανή που βρέθηκε στο πηγάδι δίπλα από το σκελετό δεν έχει ανοιχθεί ακόμα, κι έτσι δεν αποκλείεται να προκύψουν στοιχεία.

Τί έγραψε ο αδερφός στο Facebook

Η ελπίδα ότι ο Στίβεν κάποια στιγμή θα επέστρεφε, σήμερα, κατακρημνίστηκαν και ο αδερφός του, Κρις, σε ανάρτησή του στο Facebook, ρίχνει την αυλαία.

"Αν και είχαμε πάντα στις καρδιές μας την ελπίδα ότι ο Στίβεν θα επιστρέψει (...) δυστυχώς θα τον φέρουμε στο σπίτι για το κατευώδιο" - αναφέρει.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ