ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Πιθανή συνάντηση Πούτιν - Τραμπ πριν από τον Ιούλιο

0

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το Κρεμλίνο, υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η οποία μάλιστα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του G20 τον Ιούλιο, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνεται προς το παρόν κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, αποκάλυψε επίσης μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλυν και ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ Σεργκέι Κισλιάκ δεν συζήτησαν σχετικά με την άρση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία αποτελεί αυτή τη στιγμή αμφιλεγόμενο ζήτημα στις ΗΠΑ.

Συνάντηση Λαβρόφ-Τίλερσον

Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Ρεξ Τίλερσον ενδέχεται να συναντηθούν αργότερα τον Φεβρουάριο στο Μόναχο για να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, την κρίση στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

«Πιστεύω ότι θα έχουν μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο. Και υπάρχουν διμερή ζητήματα στην ατζέντα μας και διεθνή ζητήματα που θα συζητηθούν. (Το θέμα της) Συρίας σίγουρα θα είναι μεταξύ των θεμάτων», επεσήμανε ο Μπογκντάνοφ.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Λαβρόφ είχε σχολιάσει ότι «θα ήταν καλή ευκαιρία» να συναντηθεί με τον Τίλερσον είτε στη διάρκεια της Υπουργικής Διάσκεψης της G20 στη Βόνη την Πέμπτη και την Παρασκευή, είτε της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο την Παρασκευή και το Σάββατο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ