ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέες επιτυχίες στο Ζίου Ζίτσου από τους αθλητές του Ρεθύμνου

0

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό τους και πλούσιες εμπειρίες για το μέλλον επέστρεψαν από το 16ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζϊτσου οι αθλητές και οι αθλήτριες των Συλλόγων Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου.

Το πρωτάθλημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιανουαρίου 2017 στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, ήταν ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών, στις κατηγορίες -15, -12 ετών , τόσο σε ότι αφορά το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο όσο και την γενική διοργάνωση και διαχείριση του τουρνουά από την Ελληνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ) με τη συμμετοχή 1.500 αθλητών-τριων. Αριθμός-ρεκόρ για διοργάνωση μαχητικών τεχνών στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες.

Τα μέλη των αποστολών των Συλλόγων του Παναγιώτη Κανακαράκη, του Βαγγέλη Συνολάκη, των Γιάννη και Δημήτρη Δημητρόπουλου και του Νεκτάριου Κόνδυλα, απέδωσαν ιδιαιτέρως ικανοποιητικά, επιβεβαιώνοντας την σωστή δουλειά και τον υποδειγματικό τρόπο λειτουργίας και προπόνησης που διακρίνει τα Αθλητικά Σωματεία του Ρεθύμνου.

Πιο συγκεκριμένα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, διακρίθηκαν όλοι οι Ρεθεμνιώτες αθλητές, καθώς σε ατομικό επίπεδο καθένας ξεχωριστά σημείωσε ικανοποιητικές επιδόσεις σε δύσκολες, πολυάριθμες και πολύ απαιτητικές κατηγορίες κιλών και

ηλικιών.

Ενδεικτικό της δυσκολίας του πρωταθλήματος είναι το γεγονός ότι ένας αθλητής για να προσεγγίσει τις θέσεις 5-7 στην κατάταξη αγωνιζόταν  4-6 φορές με διαφορετικούς αντιπάλους ενώ στις κατηγορίες με συμμετοχές 35-40 άτομα απαιτούνταν 7-9 αγώνες για να μπει ένας αθλητής στα μετάλλια.

Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου

Οι αθλητές του Παναγιώτη Κανακαράκη διακρίθηκαν για μια ακόμη φορά για την αγωνιστικότητα, το ήθος και την μαχητικότητα τους.

Στην κατηγορία -15 ετών, οι Δημήτρης Φωτόπουλος, Κοράκης Γιώργος και Κοράκης Αργύρης έφτασαν έως την 5η θέση, ανταποκρινόμενοι στον σκληρό ανταγωνισμό και στο ιδιαιτέρως υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των κατηγοριών τους.

Επίσης, σημαντικές εμπειρίες αποκόμισαν οι Καλαϊτζάκης Μιχάλης, Κακλαμάνος Χάρης, Ζερβουδάκης Οδυσσέας και Έλενα Καλλιτσουνάκη. Όλοι τους εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως μαχητικοί, ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των αγώνων και έδειξαν σπουδαία αγωνιστικά στοιχεία που θα τους φανούν χρήσιμα στο μέλλον.

Ο προπονητής του Συλλόγου Π.Κανακαράκης, δήλωσε:

«Η ομοσπονδία έδειξε ότι οργανωτικά βρίσκεται σε διεθνή επίπεδα. Μπόρεσε να διαχειριστεί άριστα ένα πρωτάθλημα με πάνω από 2.500 αθλητές και τα δυο Σαββατοκύριακα, έξι γραμματείες, διαιτητές και γενικά ανταποκρίθηκε σε όλες τις οργανωτικές απαιτήσεις, χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.

Αγωνιστικά πρέπει να σημειώσουμε ότι τα παιδιά ηλικίας 9-14 ετών έχουν τρομακτικό ανταγωνισμό, ηλικίες των 30-40 ατόμων, και πολλούς αστάθμητους παράγοντες που επηρεάζουν την έκβαση της προσπάθειας τους, Η διαφορά των τριών ετών ανά ηλικιακή κατηγορία είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς παίζει ρόλο ο σωματότυπος,η ανάπτυξη, η δύναμη του παιδιού.

Στις μεγαλύτερες ηλικίες, για παράδειγμα, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πιο προβλέψιμο. Όμως στις μικρές ηλικίες μας απασχολεί κυρίως η παρουσία του αθλητή και η σωστή του στάση μέσα στον αγωνιστικό χώρο περισσότερο από το τελικό αποτέλεσμα».

 

Αθλητικός Σύλλογος Ατσιποπούλου

Από τον Αθλητικό Σύλλογο Ατσιποπούλου των Γιάννη και Δημήτρη Δημητρόπουλου, στην κατηγορία -15 ετών ξεχώρισε ο Μάρκος Φουρναράκης ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο (+66 κιλά).

Στην κατηγορία -12 ετών εντυπωσιακή ήταν η Αλεξάνδρα Καραβασίλη (-24 κιλά), η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, μετά από σκληρούς αγώνες και έντονο ανταγωνισμό.

Ακόμα, στο βάθρο ανέβηκαν η Μαρία Γαγάνη και Κωνσταντίνος Χρυσοβέργης, οι οποίοι κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο (-12 ετών, -60 κιλά).

Και οι τέσσερις αθλητές αποτελούν πλέον μέλη της Εθνικής Ομάδας για το έτος 2017, καθώς εξασφάλισαν την πρόκριση στο Παγκόσμιο & Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων αντίστοιχα, που θα διεξαχθεί 23-24 Σεπτεμβρίου στο Μαυροβούνιο.

Επίσης, στην ηλικιακή κατηγορία των -12 ετών διακρίθηκαν ο Χαιρέτης Νίκος και η Λαντζουράκη Ραφαέλα, που έχασαν στις λεπτομέρειες το χάλκινο μετάλλιο και τελικά πήραν την 4η θέση.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνίστηκαν ακόμα οι: Βρουχάκης Γεώργιος, Λιονής Κωνσταντίνος, Μισιριώτη Ηρώ, Χαιρέτης Ιωάννης, Κασφίκης Χρήστος, Μαρακάκη Αριστέα, Ζαμπία Μεταξά Νότα, οι οποίοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στις υψηλές θέσεις παρόλο που έπαιξαν πάρα πολύ καλά και δυναμικά.

«Είμαστε αισιόδοξοι για περισσότερες μελλοντικές διακρίσεις και ευχαριστούμε τους γονείς για την υποστήριξή τους» ανέφερε ο προπονητής του Συλλόγου Δημήτρης Δημητρόπουλος.

 

Αθλητικός Σύλλογος «Πολυδάμας»

Περίφημα τα κατάφεραν οι αθλητές του Νεκτάριου Κόνδυλα, καθώς ο καθένας ξεχωριστά έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στους αγώνες του.

Η Αμαλία Κόνδυλα κατέκτησε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο, ενώ στην ίδια κατηγορία η Σωτηρία Κόνδυλα έχασε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό ύστερα από τραυματισμό.

Στον αγώνα Ne Waza όμως παρ'όλο τον τραυματισμό της κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Έτσι λοιπόν τα δυο κορίτσια αποτελούν μέλη στην ελληνική εθνική ομάδα και θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κορασίδων (- 15 ετών) που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο Μαυροβούνιο.

Ακόμα, Μπερέτη, Παπαδάκη και Φραγκουλατζής έπαιξαν σε δυναμικές κατηγορίες με πολλές συμμετοχές και κέρδισαν εμπειρίες σε αυτή την πρώτη τους συμμετοχή σε πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο Σύλλογος σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Συγχαρητήρια στον Δάσκαλο μας Κόνδυλα Νεκτάριο και στους αθλητές του. Οι γονείς τους να χαίρονται τα παιδιά τους και να είναι πάντα καλά να τα συνδράμουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τις εταιρείες ANEK LINES και BLUE STAR FERRIES για την χορηγία τους στα ναύλα της αποστολής μας. Και εις ανώτερα σε όλους, πάντα με υγεία».

 

Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου

Εξαιρετική αγωνιστική παρουσία πραγματοποίησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζϊου Ζίτσου οι αθλητές του Βαγγέλη Συνολάκη.

Σε πολυάριθμες κατηγορίες, των 25-35 ατόμων η κάθε μια, με βασικά στοιχεία την καλή ψυχολογία, την σωστή προετοιμασία και την διάθεση για αγωνιστικές εμπειρίες, ξεχώρισε με την εμφάνιση της στην ηλικιακή κατηγορία -15 ετών η Κωνσταντίνα Συνολάκη, η οποία κατετάγη 7η στην τελική βαθμολογία. Στην ίδια κατηγορία (-15 ετών), αξιόλογη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μανώλης Μυρθιανός, ο οποίος δεν είχε την τύχη με το μέρος του στην κλήρωση κι επιπλέον ήταν από τους μικρότερους σε ηλικία.

Στην μικρότερη ηλικιακή κατηγορία των -12 ετών, διακρίθηκαν ο Βαγγέλης Τζαγκαράκης, ο οποίος κατετάγη 5ος καθώς έχασε κυριολεκτικά στα 2 τελευταία δευτερόλεπτα του έκτου κατά σειρά αγώνα την είσοδο στον μικρό τελικό που θα του πρόσφερε την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στα κορίτσια -12 ετών και η Μαριλένα Φουρναράκη, η οποία ήταν γρήγορη, μαχητική και δυνατή, εξασφαλίζοντας την 5η θέση.

Η «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου» είχε έντονη παρουσία στο πρωτάθλημα, καθώς στο 16ο Πανελλήνιο Ζίτσου αγωνίστηκαν επίσης (αγόρια-κορίτσια -12 ετών) οι εξής: Φουσταλιεράκης Νίκος, Λουλούδης Γιάννης, Μυρθιανός Νίκος, Παπαδογιαννάκης Χρήστος και Παντελής, Συνολάκης Μιχάλης.

Ο προπονητής του Συλλόγου, Β.Συνολάκης, σε δήλωση του αναφέρει: «Σε ένα εντυπωσιακό και εξαιτερικά δύσκολο πρωτάθλημα, όπως ήταν αυτό, το πιο σημαντικό είναι οι συμμετοχές των αθλητών, οι εμπειρίες που αποκόμισαν και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους.

Το Ζίου Ζίτσου έχει αναπτύξει τεράστια δυναμική στην Ελλάδα και χαιρόμαστε που αποτελούμε ενεργά μέλη όλης αυτής της διαδικασίας.

Τα παιδιά μας απολαμβάνουν το άθλημα, είναι απολύτως ασφαλή και έχουν την χαρά της συμμετοχής σε διοργανώσεις υψηλότατου επιπέδου. Τολμώ να πω ότι το Πρωτάθλημα της Ελλάδας στο Ζϊου Ζίτσου θα το ζήλευαν πολλές Ομοσπονδίες όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια στην διοίκηση της ΕΦΕΟΖΖ».

 

Υποστηρικτής των Συλλόγων

Ακτοπλοϊκός χορηγός των συλλόγων του Ρεθύμνου είναι και φέτος η εταιρεία Anek LinesBlue Star Ferries, που στηρίζει του αθλητές και συμβάλλει στην συμμετοχή τους σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις.

Με την ιδιότητα του Διαιτητή οι Γιάννης Δημητρόπουλος και Μαρία Τριπολιτάκη εκπροσώπησαν την περιοχή του Ρεθύμνου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζϊτσου. εκπροσώπησε την περιοχή του Ρεθύμνου

 

Το Ζϊου Ζίτσου στην Ελλάδα και τα προνόμια των αθλητών

Το  Ζίου Ζίτσου (Ju Jitsu) είναι μια ευρέως διαδεδομένη μαχητική τέχνη, η οποία κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Το έτος 1996 ιδρύθηκε η Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζϊου Ζίτσου. Επτά χρόνια αργότερα, το 2003, η Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ. αναγνωρίστηκε ως Επίσημη Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με την αναγνώριση της Κρατικής Ομοσπονδίας, το Ζίου Ζϊτσου έχει τα ίδια προνόμια με τα ολυμπιακά αθλήματα.

Ως εκ τούτου, οι αθλητές που διακρίνονται στους αγώνες Πανελλήνιους και Διεθνείς Αγώνες, έχουν τα ίδια προνόμια για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Σώματα Ασφαλείας, ΤΕΦΑΑ, ΑΕΙ, ΤΕΙ κτλ.) με το ολυμπιακά αθλήματα.

Σήμερα, στις τάξεις του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, το Ζίου Ζίτσου αποτελεί το πολυπληθέστερο άθλημα με 22.000 αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιών, οι οποίοι αθλούνται σε συλλόγου της χώρας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ