ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Gates προτείνει φορολόγηση των ρομπότ που «κλέβουν» ανθρώπινες δουλειές

0

Μία νέα ιδέα για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης παγκοσμίως, διατύπωσε ο Bill Gates σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Quartz.

Ο ιδρυτής της Microsoft αναφέρθηκε στα ρομπότ τα οποία αντικαθιστούν τον άνθρωπο σε ολοένα περισσότερες δουλειές, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να φορολογούνται σαν κανονικοί εργαζόμενοι.

«Αν ένας άνθρωπος αμείβεται με 50.000 ετησίως, δουλεύοντας σε κάποιο εργοστάσιο, τότε το εισόδημά του φορολογείται. Στην περίπτωση που σστην πορεία αναλάβει το πόστο ένα ρομπότ, θα έπρεπε κι αυτό να φορολογηθεί στο ίδιο επίπεδο», σημείωσε.

Ο Gates εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τις επιπτώσεις από την επέλαση της ρομποτικής, αναφέροντας πως αν η αυτοματοποίηση απελευθερώσει την ανθρώπινη εργασία από την παραγωγή πολλών αγαθών και υπηρεσιών στην οποία είναι σήμερα απαραίτητα, τότε ο άνθρωπος θα μπορεί να αφιερωθεί σε επαγγέλματα τα οποία απαιτούν την ενσυναίσθηση και την κατανόησή του.

«Ας βελτιώσουμε τη φροντίδα των ηλικιωμένων, ας μειώσουμε τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, ας βοηθήσουμε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες», τόνισε, προσθέτοντας πως σε όλους αυτούς τους τομείς υπάρχει σήμερα τρομερή έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ