ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση στο επιμελητήριο Ρεθύμνης για τις δυνατότητες οικονομικής εκμετάλλευσης των αρωματικών φυτών

0

Με μεγάλη συμμετοχή του κοινού και τοπικών φορέων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου η ενημερωτική εκδήλωση της Εταιρείας Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης με θέμα τα ελληνικά αρωματικά φυτά. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης των παραγόμενων προϊόντων, η σημασία του πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού μέσω του ερευνητικού έργου του Ελληνικού Γεωγικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», αλλά και οι τρόποι αποτελεσματικής οργάνωσης ομάδων εργασίας εντός μιας επιχείρησης.

Η κεντρική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την Δρ. Ελένη Μαλούπα, γεωπόνο,  διευθύντρια στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του Ελληνικού Γεωγικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ και επίτιμο μέλος της Ένωσης Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδας. Η κυρία Μαλούπα ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση του κλάδου στην Ελλάδα και πολύ θετικές προοπτικές περεταίρω ανάπτυξης του. Παρουσιάστηκαν επίσης οι δράσεις του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που απαντούν στην ανάγκη υποστήριξης όλων εμπλεκόμενων παραγωγικών κλάδων, όπως παραγωγοί, φυτωριούχοι, μεταποιητικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες.

Η δημιουργία και το χτίσιμο της συνεργασίας ομάδων εργασίας  εντός μιας επιχείρησης παραγωγής και μεταποίησης αρωματικών φυτών ήταν το θέμα της εισήγησης του κ. Ανδρέα Οικονόμου, επίκουρου  καθηγητή στην Ανωτάτη σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και εκπαιδευτή εκπαιδευτών.

Στην εισήγηση του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργος Γιακουμάκης τόνισε την σημασία της αξιοποίησης της καλλιέργειας ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών ειδών στην Κρήτη ως εναλλακτικής και υποσχόμενης δραστηριότητας και τις προϋποθέσεις επιτυχούς έκβασης των σχετικών εγχειρημάτων. Εστίασε επίσης στην ανάγκη προσοχής των επιχειρηματιών στην ποιότητα, τη σύγχρονη τυποποίηση, την ανάδειξη της μοναδικότητάς τους και τέλος στην επιτυχημένη προώθησή τους.

Την συζήτηση συντόνισε ο Αντιπρόεδρος του  Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Μανώλης Ψαρουδάκης. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων οι εισηγητές απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού, ενώ αναλήφθηκε η δέσμευση για τη συνέχεια των δράσεων για την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των ενδιαφερομένων σχετικά με τις αντίστοιχες καλλιέργειες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ