ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σπάει κάθε ρεκόρ η συμμετοχή στην έκθεση κρασιού

0

Περισσότερα από 3.000 άτομα επισκέφθηκαν την έκθεση κρητικού κρασιού «Οινοτικά», που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 20 Φεβρουαρίου, για 10η χρονιά, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, σύμφωνα με το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης.

Την έκθεση οργάνωσε το Wines of Crete, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας, γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια λειτουργίας του, δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν τη νέα και παλαιά εσοδεία, σε πάνω από 500 ετικέτες κρητικού κρασιού.

«Το 2016 αποδείχτηκε να είναι μία πολύ καλή χρονιά για το κρητικό κρασί, καθώς γηγενείς ποικιλίες, χαρμάνια, αλλά και οι πειραματισμοί των οινοποιών, εντυπωσίασαν το κοινό» τόνισαν οι οργανωτές της έκθεσης.

Κατά τη διάρκεια της, πραγματοποιήθηκαν δώδεκα βιωματικά σεμινάρια γευσιγνωσίας οίνου για τους επισκέπτες, γαστρονομικά δρώμενα, καθώς και κρητικά εδέσματα, ενώ καθ' όλη την διάρκεια της έκθεσης, σπουδαστές σχολής μαγειρικής ετοίμαζαν και προσέφεραν κεράσματα στους παρευρισκόμενους.

Επίσης, έγινε ένα σεμινάριο με θέμα την διεθνή τάση των wine cocktail και παρουσιάσθηκαν στο κοινό οι ποικιλίες Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας, Κοτσιφάλι και Λιάτικο, ενώ δημιουργήθηκαν και 4 διαφορετικά cocktails με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, που είχαν βάση τις παραπάνω ποικιλίες.

Σύμφωνα με το δίκτυο οινοποιών, ο συνδυασμός των κρητικών ποικιλιών και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν, εντυπωσίασε τους επαγγελματίες του χώρου που το παρακολούθησαν. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για αυτή την τάση, καθώς έγιναν αναλυτικές τεχνικές περιγραφές και επιτόπια επίδειξη των cocktails.

Στην έκθεση παρευρέθηκαν Ιρλανδοί και Εσθονοί εταίροι του συγχρηματοδοτούμενου από την ΕΕ προγράμματος, INTERREG EUROPE - NICHE, ενώ σε παράλληλη εκδήλωση παρουσιάσθηκε το Δίκτυο, ο κρητικός αμπελώνας και το όραμα των Κρητών οινοποιών και επιπλέον ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

Τέλος, περιηγήθηκαν στην έκθεση, γνώρισαν και μίλησαν με τους οινοποιούς και συμμετείχαν στο σεμινάριο των wine cocktail, όπου είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν μία άλλη διάσταση του κρητικού αμπελώνα.

Το επόμενο ραντεβού των οινοποιών της Κρήτης, δόθηκε για τα ΟιΝοτικά των Χανίων, που θα γίνουν 4-5 Μαρτίου 2017, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ