ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στηρίζουν το υπουργείο και το δήμο για την ένταξη της Σπιναλόγκας

0

Ανακοίνωση των μελών της ομάδας εργασίας του ΤΕΕ/ΤΑΚ για τη Σπιναλόγκα

Η Ανακοίνωση των μελών της αρχικής ομάδας εργασίας του ΤΕΕ/ΤΑΚ για τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας της οχυρής νησίδας Σπιναλόγκας στον κατάλογο της UNESCO.

Ως αρχική ομάδα εργασίας, της συλλογικής προσπάθειας ένταξης της οχυρής νησίδας της Σπιναλόγκας στον κατάλογο μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, παρακολουθούμε με ανησυχία και λύπη την προσπάθεια του συναδέλφου Οδυσσέα Σγουρού, μέλους της αρχικής ομάδας, ο οποίος εκφράζοντας τις προσωπικές του απόψεις, παρουσίασε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο μία μακροσκελή επιστολή, που μόνο ως ατυχής και επιβλαβής  μπορεί να χαρακτηριστεί, στην τελευταία και κρίσιμη φάση της ενταξιακής διαδικασίας.

Η αρχική ομάδα εργασίας, ως προς τα παραδοτέα, είχε υποχρέωση να συνεργαστεί και να υιοθετήσει τις κατευθυντήριες οδηγίες των κεντρικών πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ.) και των οδηγιών της UNESCO. Γεγονός που ισχύει, και για την παρούσα ομάδα εργασίας, που αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το φάκελο προς παράδοσή του στο ΥΠ.ΠΟ.

Στηρίζουμε απερίφραστα τις επιλογές και τους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Πολιτισμού και της Δημοτικής Αρχής Αγ. Νικολάου όσον αφορά το εύρος της προτεινόμενης περιοχής συνοδείας για την ένταξη του μνημείου. Οποιεσδήποτε άλλες ανυπόστατες παρεμβάσεις και υποδείξεις, αποδυναμώνουν τη συλλογική προσπάθεια που εκφράζει τον υψηλό και ευγενικό στόχο του τόπου μας και που θα έπρεπε να μας συσπειρώνει όλους για την επίτευξη ενός τόσο δύσκολου εγχειρήματος.

14 Φεβρουαρίου 2017

Τα μέλη:

Αντώνης Ζερβός, Πολιτικός Μηχανικός

Κωστής Μαυρικάκης, Πολιτικός Μηχανικός

Στέλλα Μαλλιαράκη, Αρχαιολόγος

Εύα Μουντράκη, Αρχιτέκτων Μηχανικός

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ