ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο βιβλίο Guinness το κυνήγι του Ρεθύμνου

0

Με ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness, εκατοντάδες ευτυχισμένους κυνηγούς, τους Γαλάτες να πανηγυρίζουν την 3η τους νίκη στον θεσμό και τους «Ανιχνευτές» να παίρνουν ανάσα ανακούφισης και ικανοποίησης που όλα πήγαν όπως τα είχαν οργανώσει, ολοκληρώθηκε το 28ο Κυνήγι Θησαυρού στο Ρέθυμνο.

Η ετήσια διοργάνωση μετά από ένα μήνα διαδικασιών στο διαδίκτυο αλλά και με προεκλογικές εκδηλώσεις των ομάδων, καθώς το φετινό θέμα ήταν η διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη του νέου διοργανωτή, κορυφώθηκε το τριήμερο 10, 11 και 12 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου οι κυνηγοί του θησαυρού είχαν αφ’ ενός να βρουν τον θησαυρό όπως κάθε χρόνο αλλά και να πετύχουν τον μεγάλο στόχο του βραβείου Guinness!

Οι στόχοι επετεύχθησαν αμφότεροι! Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το κυνήγι στο Ρέθυμνο συνέτριψε το ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο κυνήγι θησαυρού στον κόσμο. Με 1418 συμμετέχοντες εκθρονίστηκε το Newcastle που κατείχε το ρεκόρ με 1001 συμμετοχές.

Μετά τον χορό της Παρασκευή κατά τη διάρκεια του οποίου οι ομάδες ολοκλήρωσαν την προεκλογική τους εκστρατεία, το Σάββατο έγινε η πρώτη καταμέτρηση παικτών ενώπιον του κριτή των Guinness κ. Τζακ και ακολούθησε η ψηφοφορία στο 1ο Λύκειο Ρεθύμνου όπου συνέρευσαν περισσότεροι από 1500 παίκτες.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε τα μεσάνυκτα του Σαββάτου προς Κυριακή και ακολούθησε η διαδικασία επίλυσης των γρίφων του παιχνιδιού από τις 8:45 το πρωί της Κυριακής έως αργά το απόγευμα, οπότε οι «Γαλάτες» αναδείχθηκαν μεγάλοι νικητές. Το μεσημέρι της Κυριακής έγινε και η δεύτερη καταμέτρηση με το τελικό νούμερο να δείχνει Παγκόσμιο Ρεκόρ με επίσημα 1418 συμμετέχοντες.

Το 28ο Κυνήγι Θησαυρού πέρασε στην ιστορία με την σφραγίδα της επιτυχίας. Για μία ακόμα φορά πτυχές της τοπικής ιστορίας αναδείχθηκαν μέσα από ευρηματικούς και έξυπνους γρίφους που παίχτηκαν σε δύο παράλληλες τροχιές εξέλιξης για να καταλήξουν στον θησαυρό, ο οποίος ήταν θαμμένος πίσω από το Ιερό του Ναρού Αγίου Γεωργίου του Πεταλιώτη στην Καλλιθέα.

 

Ρεπορτάζ: Μανούσος Κλάδος

Φωτογραφίες: Γιώργος Γεωργακάκης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ