ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έναρξη 8ου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Παλαιμάχων 8x8

0

             Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του 8ου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Παλαιμάχων 8Χ8. Το Τμήμα Αθλητισμού για άλλη μια χρονιά δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για άθληση, ψυχαγωγία, διασκέδαση, σύσφιξη σχέσεων στους δημότες του και όχι μόνο. Μετά από την κλήρωση που έγινε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου ανάμεσα στις 15 ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι και 4 νέες και αυτές είναι το Porto Bello, Kido, Rethymno Soccer Club, και οι ΠΑΝΘΗΡΕΣ. Επίσης η μέχρι πρότινος ομάδα της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε  μετονομάστηκε σε ΚΟΡΜΟ. Οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους(των 7 και 8 ομάδων αντίστοιχα) με κλήρωση όπου στον 1Ο όμιλο θα συμμετέχουν οι ομάδες: ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, PLATANOS TOURS,  ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ, ΠΑΛ. ΑΟΝ ΑΣΤΕΡΑΣ,  RETHYMNO SOCCER CLUB, PORTO BELLO και ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ ενώ στον 2Ο όμιλο οι ομάδες: Τ.Α.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΚΟΡΜΟΣ ΦΩΤΟ ΕΚΦΡΑΣΗ, KIDO, ΠΑΝΘΗΡΕΣ, ENTER THE WEB, Τ.Ε.Ε. ΡΕΘ/ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, και ΕΘΝΙΚΟΣ.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις(4) φάσεις: Α’Φάση ► Οι δεκαπέντε(15) ομάδες χωρίστηκαν με κλήρωση σε δύο ομίλους(των 7 και 8 ομάδων αντίστοιχα) και παίζουν με βαθμολογία,  Β’ Φάση► προημιτελικοί οχτώ(8) ομάδων(1:4, 2:3) χιαστεί συναντιούνται οι τέσσερις πρώτοι του κάθε ομίλου. Γ’ Φάση► Ημιτελικοί τεσσάρων(4) ομάδων (οι  νικητές των ζευγαριών 1-4 παίζουν με τους νικητές των ζευγαριών 2-3 του άλλου ομίλου. Δ’ Φάση► Τελικοί τεσσάρων(4) ομάδων οι ηττημένοι των προηγούμενων ζευγαριών παίζουν στον μικρό τελικό και οι νικητές παίζουν στον μεγάλο τελικό.

Για τον 1Ο Όμιλο την 1η αγωνιστική θα γίνουν οι παρακάτω αναμετρήσεις:

ΗΜΕΡΑΗΜΕΡ/ΝΙΑΩΡΑΓΗΠΕΔΟΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ06/03/1721:00ΜΙΣΙΡΙΩΝΔΙΚΗΓΟΡΟΙPLATANOS TOURS
ΤΡΙΤΗ07/03/1721:00ΠΑΡΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΟΙΚΟΔΟΜΟΙΠΑΛ. ΑΟΝ ΑΣΤΕΡΑΣ
 ΤΕΤΑΡΤΗ08/03/1721:00ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗRETHYMNO SOCCER CLUBΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Το ρεπό της θα κάνει η ομάδα PORTO BELLO

 

Ενώ για τον 2ο Όμιλο

ΗΜΕΡΑΗΜΕΡ/ΝΙΑΩΡΑΓΗΠΕΔΟΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ06/03/1721:00ΜΙΣΙΡΙΩΝΤ.Α.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥΚΟΡΜΟΣ
ΤΡΙΤΗ07/03/1721:00ΠΑΡΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΦΩΤΟ ΕΚΦΡΑΣΗKIDO
-//-07/03/1721:00ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥΠΑΝΘΗΡΕΣENTER THE WEB
-//-07/03/1721:00           -//-Τ.Ε.Ε. ΡΕΘ/ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙΕΘΝΙΚΟΣ

 

Προκήρυξη 8ου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Παλαιμάχων 8Χ8  2017.

Το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου έχοντας ως στόχο την

παροχή επιπλέον ευκαιριών και κινήτρων αθλητικής δραστηριότητας στους εργαζόμενους πολίτες του Δήμου και όχι μόνο, προκηρύσσει το 8ο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Παλαιμάχων 8Χ8 .

  1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: Δεύτερα 06 Μαρτίου 2017
  2. ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 21:00 και άνω
  3. ΧΩΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Δημοτικά Γήπεδα Ρεθύμνου, Μισιρίων,

                                           Αρμένων, Ατσιποπούλου, & Πάρκο

Αθλητισμού, Γήπεδο Καλογεράκη

  1. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις(4) φάσεις: Α’Φάση ► Οι δεκαπέντε(15) ομάδες χωρίστηκαν με κλήρωση σε δύο ομίλους(των 7 και 8 ομάδων αντοίστοιχα) και παίζουν με βαθμολογία,  Β’ Φάση► προημιτελικοί οχτώ(8) ομάδων(1:4, 2:3) χιαστεί συναντιούνται οι τέσσερις πρώτοι του κάθε ομίλου. Γ’ Φάση► Ημιτελικοί τεσσάρων(4) ομάδων (οι  νικητές των ζευγαριών 1-4 παίζουν με τους νικητές των ζευγαριών 2-3 του άλλου ομίλου. Δ’ Φάση► Τελικοί τεσσάρων(4) ομάδων οι ηττημένοι των προηγούμενων ζευγαριών παίζουν στον μικρό τελικό και οι νικητές παίζουν στον μεγάλο τελικό.

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

          5.1 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι άνω των 35 ετών(έχουν γεννηθεί πριν το  1982) και δεν είναι ενεργεία αθλητές. Στην περίπτωση αυτή ως εν ενεργεία αθλητής θεωρείται αυτός που είχε δηλωθεί-συμμετοχή έστω σε ένα παιγνίδι για την ποδοσφαιρική σεζόν 2016-2017 σε οποιοδήποτε επίσημο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

5.2 Δικαίωμα επίσης συμμετοχής έχουν σε κάθε αγώνα μέχρι 2 παίκτες άνω των 30 και μικρότεροι των 35 ετών (έχουν γεννηθεί 1982-1987) και φυσικά να μην ενεργεία  αθλητές όπως παράγραφο 5.1.

  1. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

          6.1 Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής ταυτότητας   

   6.2 Υπεύθυνη δήλωση(Τμήμα Αθλητισμού)

6.3 Βεβαίωση από Καρδιολόγο(εντός εξαμήνου)

6.4 Συγκεντρωτική Κατάσταση Ομάδος

  1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Τμήμα Αθλητισμού – Δήμου Ρεθύμνου
  1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΓΩΝΩΝ:

          8.1 Γιατρός

          8.2 Διαιτητής                                                       

  1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:    

9.1 Ο εκπρόσωπος κάθε ομάδας υποχρεούται να προσκομίζει τον φάκελο με την συγκεντρωτική κατάσταση, τα φωτοαντίγραφα(Αστυνομικών Ταυτοτήτων)  συμμετεχόντων καθώς και της ιατρικές βεβαιώσεις, της ομάδας του 15’ λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, για έλεγχο και σύνταξη του Φύλλου Αγώνα από το διαιτητή και  Γιατρό, και να τα παραλαμβάνει ξανά μετά τη λήξη του.

9.2 Η κάθε ομάδα οφείλει να βρίσκεται στο γήπεδο διεξαγωγής του

αγώνα 45’ λεπτά πριν την έναρξη του.

9.3 Αν κάποια ομάδα δεν βρίσκεται στην σέντρα μέχρι και 5’ λεπτά μετά

από την προκαθορισμένη έναρξη ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ της άλλης ομάδος με σκόρ 3-0 .

9.4 Ομάδα η οποία για οποιαδήποτε λόγο αδυνατεί να συμπληρώσει

έστω και έξι(6) παίκτες χάνει τον αγώνα με σκόρ 3-0.

          9.5 Αν κάποια ομάδα αδυνατεί να συμμετάσχει σε προκαθορισμένο αγώνα οφείλει να ενημερώσει τους διοργανωτές το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να μην δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα σε όλους τους εμπλεκόμενους. Αντιθέτως εάν δεν έχει ενημερώσει και δεν προσέλθει να αγωνιστεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο προσβάλλοντας τον θεσμό και το άθλημα γενικότερα, θα τιμωρείται με αποβολή από το εν λόγο πρωτάθλημα και δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής καθώς και όλων των ποδοσφαιριστών της στο εργασιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της επόμενης σεζόν.

9.6 Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων στην τελική βαθμολογία των ομίλων ισχύει: α) Το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα. β) Αν το μεταξύ τους σκορ ήταν ισόπαλο, τότε παίζουν ξανά αγώνα κατάταξης(μπαράζ).

9.7 Σε περίπτωση ισοβαθμίας τριών ή περισσοτέρων ομάδων δημιουργείτε ένας ειδικός πίνακας βαθμολογίας υπολογίζοντας τα αποτελέσματα όλων των ισοβαθμούντων ομάδων στη Φάση των ομίλων, και ανάλογα με τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει ή κάθε ομάδα καταλαμβάνει και την αντίστοιχη θέση.

       9.8 Η συνολική διάρκεια του αγώνα  είναι 60’ λεπτά (2Χ30’) με 5’ λεπτά διάλλειμα.

       9.9 Για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών δεν επιτρέπεται

το τάκλιν στον αντίπαλο ποδοσφαιριστή.

       9.10 Τα πλάγιο άουτ εκτελούνται με τα χέρια.

9.11 Δεν θα  ισχύει  στο πρωτάθλημα αυτό η περίπτωση οφσάιντ.

9.12 Οι αλλαγές παικτών θα είναι απεριόριστες ,και θα μπορεί να ξαναπαίξει κάποιος που έχει γίνει αλλαγή προηγουμένως.

       9.13 Οι αλλαγές των ποδοσφαιριστών θα πραγματοποιούνται χωρίς την διακοπή του αγώνα.

9.14 Η βαθμολογία θα είναι ως εξής: Νίκη=3 βαθμοί , Ισοπαλία=1 βαθμός , Ήττα=0 βαθμός .

9.15 Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη βράδυ (εκτός αργίες) 21:00-23:00 στα δημοτικά γήπεδα Μισιρίων, Ρεθύμνου(Σοχώρα), Αρμένους και Ατσιποπούλου στο ½ του κανονικού γηπέδου με φορητές εστίες 5Χ2. Επίσης θα χρησιμοποιηθούν και τα ιδιωτικά γήπεδα Κου Αθανασιάδη Β.(Πάρκο Αθλητισμού) και Κου Καλογεράκη Δ.(Rethymno Soccer Club).

9.16 Αρμόδιος και υπεύθυνος για την ομαλή και σωστή διεξαγωγή του αγώνα, για την συμπλήρωση του φύλλου αγώνα ,καθώς και για την  τήρηση των κανονισμών είναι μόνο ο Διαιτητής .

          9.17 Κανένας αγώνας δεν θα ξεκινήσει αν δεν υπάρχει  Γιατρός ο οποίος θα έχει προηγουμένως ελέγξει τις καρδιολογικές βεβαιώσεις των αγωνιζόμενων  ποδοσφαιριστών.

          9.18 Όταν  δεν υπάρχει διαιτητής αγώνα με την κοινή συναίνεση και των δύο διαγωνιζόμενων ομάδων μπορεί να οριστεί κάποιος άλλος και ο αγώνας να διεξαχθεί κανονικά.                                                 

           9.19 Για πιθανόν έλεγχο ταυτοπροσωπίας, καθώς και τυχόν παρεξηγήσεων, οι ομάδες θα πρέπει να φορούν εμφάνιση(φανέλα) με αριθμό στην πλάτη.

9.20 Σε περίπτωση που και οι δύο ομάδες φέρουν την ίδια εμφάνιση

(χρώμα) αγώνα υποχρεούται να αλλάξει στολή ή να φορέσει διακριτικά φανελάκια η τυπικά γηπεδούχος ομάδα.

9.21 Η κάθε ομάδα υποχρεούται να προσκομίζει σε κάθε αγώνα

τουλάχιστον από μία μπάλα ποδοσφαίρου Νο 5.

9.22 Στην συγκεντρωτική κατάσταση της ομάδος θα αναγράφονται όλοι

οι ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα(ηλικία, μη ενεργεία κ.α) να αγωνιστούν. Θα είναι σφραγισμένη και επικυρωμένη από το τμήμα αθλητισμού και δεν επιτρέπεται καμία μεταβολή ειδικά σε ποδοσφαιριστές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

9.23 Απαραίτητα σε κάθε αγώνα, η κάθε ομάδα χωριστά θα πρέπει να συμπληρώνει τον πίνακα συμμετεχόντων με τους βασικούς, αναπληρωματικούς και μικρότερους(3) σε ηλικία ποδοσφαιριστές(κάτω από 35 και πάνω από 30 ετών) εάν διαθέτει.      

9.24 Για την έλλειψη καθαριότητα και για τυχόν ζημιές που θα προκύψουν στους παραπάνω αθλητικούς χώρους, καθώς και στα αποδυτήρια τους, αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι ομάδες και οι εκπρόσωποι τους.

9.25 Σε περίπτωση που ποδοσφαιριστής αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη

κάρτα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στον επόμενο αγώνα της ομάδος του.

9.26 Όταν ποδοσφαιριστής αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα για

εξύβριση, βιαιοπραγία, και ανάρμοστη συμπεριφορά προς αντιπάλους ποδοσφαιριστές καθώς και διαιτητές τότε εφαρμόζεται ο Κ.Α.Π.

9.27 Σε περίπτωση χρησιμοποίησης παράνομα ποδοσφαιριστή,στών

μια ομάδα η αντίπαλη ομάδα έχει το δικαίωμα να υποβάλει ένσταση ταυτοπροσωπίας κατά την διάρκεια του αγώνα όπως προβλέπει ο Κ.Α.Π

9.28 Ομάδα που υποπέσει για δεύτερη φορά σε παράνομη συμμετοχή

ποδοσφαιριστή ή δημιουργήσει ανάλογο πρόβλημα σε αντίθεση με την φιλοσοφία και λογική του εργασιακού πρωταθλήματος σε αντίπαλη ομάδα καθώς και στην διοργάνωση όλη αυτομάτως θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.

9.29 Με βάση το σκοπό και την φιλοσοφία του εργασιακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου η πειθαρχική επιτροπή μπορεί να εκδικάσει και πέρα του Κ.Α.Π. οποιαδήποτε περίπτωση.

  1. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

    Μανωλακάκης Γεώργιος ,Παπαδομιχελάκης Ιωάννης,

Χατζημπεκιάρης Ιωάννης,  Μαραγκουδάκης Κων/νος, Σπυριδάκης Σπύρος

  1. ΕΠΑΘΛΑ:

         11.1 Στην ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση, κύπελλο,

μετάλλια καθώς και αναμνηστικά διπλώματα για κάθε συμμετέχοντα.

11.2 Στην ομάδα που θα τερματίσει στην δεύτερη θέση μετάλλια και

αναμνηστικά διπλώματα για κάθε συμμετέχοντα.

11.3 Στην ομάδα που θα τερματίσει στην τρίτη θέση μετάλλια και

αναμνηστικά διπλώματα για κάθε συμμετέχοντα.

11.4 Στις υπόλοιπες ομάδες αναμνηστικά διπλώματα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ