ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λ.Αλυγιζάκης: 3ος στο Πανελλήνιο με μοναδικές εμπειρίες

0

Μία επιτυχημένη χρονιά ολοκληρώθηκε  για το αγωνιστικό δίδυμο του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης, τους Λευτέρη Αλυγιζάκη και Μιχάλη Χατζηδάκη, με την βράβευση του πρώτου από την ΟΜΑΕ για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Κύπελλο Οδηγών Ράλι τόσο της  κατηγορίας C2 όσο και της γενικής κατάταξης.

O Ρεθυμνιώτης οδηγός τιμήθηκε πρόσφατα, στην εκδήλωση βράβευσης των πρωταθλητών και διακριθέντων αθλητών αγώνων αυτοκινήτου και καρτ για την αγωνιστική περίοδο του 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 4η θέση της ίδιας κατηγορίας βρέθηκε ένας ακόμη οδηγός του ΑΟΚ, ο έμπειρος Γιώργος Αναπολιωτάκης, επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο των πληρωμάτων της Κρήτης.

Ο Λευτέρης Αλυγιζάκης (δεύτερος από αριστερά) στη βράβευση της ΟΜΑΕ.

«Υπάρχει ηθική ικανοποίηση για τη βράβευση αυτή γιατί αναγνωρίστηκαν οι κόποι μιας δύσκολης χρονιάς αφού τόσο εγώ όσο και ο συνοδηγός μου στερηθήκαμε τις οικογένειες μας για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο… Ήταν η πρώτη μας χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό. Η συμμετοχή μας στο Πανελλήνιο μάς γέμισε με εμπειρίες που έχουν να κάνουν και με το αυτοκίνητο και με εμάς τους ίδιους. Είναι σημαντικό ότι βελτιώσαμε τη συνεργασία μας και οδηγήσαμε πιο γρήγορα και στις δύο επιφάνειες. Τις ασφάλτινες τις ξέραμε από το 2007 όμως τις χωμάτινες τις γνωρίσαμε το 2016. Στα τέλη της χρονιάς φάνηκε ότι ξεκλειδώσαμε… Στο Ράλι Λαμίας μπορεί να μην τερματίσαμε όμως ήμασταν ανταγωνιστικοί…».

«Ήταν όνειρο ζωής…»

Κάνοντας τον απολογισμό του για την επιτυχημένη αυτή χρονιά, ο Λευτέρης Αλυγιζάκης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη συμμετοχή του στο Ράλι Ακρόπολις. «Ήταν ξεχωριστή στιγμή το Ράλι Ακρόπολις. Ήταν ένα παιδικό όνειρο… Όταν είδαμε τα αυτοκόλλητα στις πόρτες του αυτοκινήτου, το συναίσθημα ήταν μοναδικό. Είναι σαν να μπαίνεις στο πάνθεον του Ράλι…».

Μοναδική εμπειρία για τους Αλυγιζάκη- Χατζηδάκη η συμμετοχή τους στο Ράλι Ακρόπολις.

Ο οδηγός του ΑΟΚ πάντως καλεί τους αρμόδιους της Ομοσπονδίας να στηρίξουν περισσότερο τους αγώνες αυτοκινήτων. «Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει οι υπεύθυνοι να δείξουν περισσότερη προσοχή στους αγώνες αυτοκινήτων…».

«Υψηλό το επίπεδο στην Κρήτη»

Το πλήρωμα των Αλυγιζάκη -Χατζηδάκη, έχοντας συλλέξει εμπειρίες από διοργανώσεις σε όλη τη χώρα, είναι σε θέση να μιλήσει και για το επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κρήτη. «Το επίπεδο στην Κρήτη είναι υψηλό. Τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και σε αγωνιστικό. Υπάρχει έντονος συναγωνισμός, καλοί οδηγοί και καλά αυτοκίνητα. Το κατέχουμε το σπορ… Δίνουμε σημασία στα πληρώματα, υπάρχουν παροχές. Ξέρουμε να κάνουμε αγώνες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν είναι έτσι. Έχω συναντήσει μέχρι και παράλογες συμπεριφορές…».

Από τη γεμάτη αυτή χρονιά που ολοκληρώθηκε, ο Λευτέρης Αλυγιζάκης θυμάται με ικανοποίηση και το Ράλι Κρήτης… «Ήταν ένας ωραίος αγώνας, με έντονο συναγωνισμό ανάμεσα σε τέσσερα αυτοκίνητα και χαίρομαι που καταφέραμε να τον κερδίσουμε».

Οι τριταθλητές Ελλάδας προετοιμάζονται για το νέο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που ξεκινάει από τον Πύργο.

Τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στο νέο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στο οποίο θα λάβει ξανά μέρος το κρητικό πλήρωμα αφού κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες χορηγίες. Η εκκίνηση θα δοθεί την 1η Απριλίου από τον Πύργο.

«Ο πήχης έχει μπει ψηλά και κυνηγάμε πάντα την κορυφή… Στο Πανελλήνιο όμως παίζει ρόλο και η τύχη. Εύχομαι να έχουμε μία χρονιά χωρίς ατυχήματα, να ευχαριστηθούμε τους αγώνες και οι διακρίσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα…».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ