ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη ραδιοφωνική γιορτή

0

1Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΤΟ 4Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα η ραδιοφωνική γιορτή του European School Radio (δικτυακό ραδιόφωνο) που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές από Ελλάδα και Κύπρο.

Στην πρόσκληση του μαθητικού διαγωνισμού με θέμα την τέχνη της επικοινωνίας στο «Κάντο ν’ ακουστεί» ανταποκρίθηκαν 280 σχολεία που διαγωνίστηκαν με τραγούδια και ραδιοφωνικά spot.

Το τριήμερο 16-18 Μαρτίου με αφορμή το Φεστιβάλ του Ραδιοφώνου, βρέθηκαν στο Ρέθυμνο 950 παιδιά από 42 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από Ελλάδα και Κύπρο, προκειμένου να λάβουν μέρος στη μεγάλη αυτή γιορτή.

Οι ραδιοφωνικές ομάδες των σχολείων την πρώτη μέρα συναντήθηκαν στον χώρο του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης και του τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής ΤΕΙ Κρήτης, όπου είχαν στήσει τα δικά τους περίπτερα και συμμετείχαν σε  πλούσιες δημιουργικές και ψυχαγωγικές δράσεις, ενώ έλαβαν μέρος και στην ζωντανή εκπομπή σε όλη τη διάρκεια των δράσεων. Την επόμενη μέρα εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν στην τελετή απονομής των βραβείων στις ραδιοφωνικές ομάδες που ξεχώρισαν στο Σπίτι του Πολιτισμού στην παλιά πόλη. Συνολικά οι ραδιοφωνικές ομάδες των σχολείων που διαγωνίστηκαν μοιράστηκαν 5 βραβεία, επαίνους και διακρίσεις.

Ανάμεσα στα σχολεία που ξεχώρισαν ήταν και το 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας  και συγκεκριμένα η ΣΤ2 τάξη. Οι μαθητές με βοηθό το δάσκαλο τους κ. Νίκο Δερεδάκη δημιούργησαν το σποτάκι που εξασφάλισε το πρώτο βραβείο για το Ρέθυμνο, στην κατηγορία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Την τελευταία μέρα οι μαθητές συμμετείχαν σε μα συζήτηση «Στρογγυλής τράπεζας» στο Αμφιθέατρο των ΤΕΙ Κρήτης, με θέμα την τέχνη της επικοινωνίας και πώς αυτή εκφράζεται μέσα από τη δράσης τους στο Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο. Στη συζήτηση συμμετείχαν  ο καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Μάριος Πουρκός, με την επιστημονική ανακοίνωση με θέμα «Το ραδιόφωνο στην υπηρεσία της έρευνας, μάθησης και ανάπτυξης του ανθρώπου: Δημιουργώντας κύματα επικοινωνίας, συλλογικότητας και γνώσης» και ο Διευθυντής της ΕΡΑ Ηρακλείου κ. Κώστας Βασιλάκης με μια σύντομη εισήγηση με θέμα τη «Δημοσιογραφική Δεοντολογία». Το τριήμερο φεστιβάλ έκλεισε με την επίσκεψη των μαθητών στο Μουσείο της Ελεύθερνας.

ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ “ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2017”

 

  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΡΟΑΤΩΝ ESR

Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεωδώρων-  Τραγούδι “Επικοινωνίας μέρα”

  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

5ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου- Ραδιοφωνικό Μήνυμα “Ανάθεμα τα κινητά”

  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

8ο Γυμνάσιο Αχαρνών- Ραδιοφωνικό Μήνυμα “Πάτα like”

  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δημοτικό Σχολείο Κάτω Σχολαρίου- Τραγούδι “Πες το μ’ ένα αστείο”

  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Terra Santa College Κύπρου- Τραγούδι “Τι’ν’αλήθεια;”

Το φεστιβάλ συνδιοργάνωσαν μαζί με την Επιστημονική Εταιρεία «Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας» – ‘European School Radio. - Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο’ το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης, το τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης.

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ