ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20 Μαρτίου)

0

Τέσσερις οργανισμοί από  Ελλάδα και Κύπρο γιορτάζουν.

Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών στην Αθήνα,

Σύλλογος «Φίλοι του Αμαρίου» στο Ρέθυμνο,

Κέντρο Λόγου και Τεχνών «Τεχνοδρόμιο» στη Λεμεσό

Lupus in Fabula στη Θεσσαλονίκη

 

Τέσσερις οργανισμοί από  Ελλάδα και Κύπρο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20 Μαρτίου), που έχει φέτος ως θέμα τις «Μεταμορφώσεις».

Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών στην Αθήνα, ο Σύλλογος «Φίλοι του Αμαρίου» στο Ρέθυμνο, το  Κέντρο Λόγου και Τεχνών «Τεχνοδρόμιο» στη Λεμεσό και οι  Lupus in Fabula στη Θεσσαλονίκη τιμούν την φετινή επέτειο με αφηγηματικές εκδηλώσεις από το Σάββατο 18 Μαρτίου έως και την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017.

Όραμα  τους είναι να δημιουργηθεί, ένα δίκτυο πόλεων και  συνεργασιών, με κοινό στόχο, τη διάδοση της Αφηγηματικής Τέχνης και της προφορικής παράδοσης.

Οι τέσσερις οργανισμοί  επιδιώκουν με τις εκδηλώσεις που οργανώνουν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον φιλόξενο, εύφορο και ανοιχτό να υποδεχτεί τα φετινά παραμύθια των μεταμορφώσεων, καθώς και να διευρυνθεί το κοινό που θα γνωρίσει και θα γευτεί τη μαγεία της αφήγησης. Να διαδοθεί ακόμα περισσότερο η δύναμη της προφορικότητας, η ψυχική ανάταση και συντροφικότητα που καλλιεργεί η τέχνη της αφήγησης και μοιράζονται παραμυθάδες και λάτρεις των παραμυθιών όταν τους ενώνουν οι λέξεις και ο κόσμος των παραμυθιών.

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί το μοίρασμα των ιστοριών.

Την Τρίτη 21/3 στις  19:30

Στο συνεταιρισμό Τζεπέτο

( πεζόδρομος Φορτέτzας)

πάρτε το παραμύθι σας από το χέρι και ελάτε να πούμε και να ακούσουμε  ,

να ταξιδέψουμε , να ονειρευτούμε..

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ