ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Το υπό εκτέλεση έργο υπογειοποίησης αγωγών

0

 Το βράδυ της Πέμπτης 23ης τρέχοντος, συγκεντρώθηκαν οι καταστηματάρχες της οδού Αρκαδίου, στα γραφεία μας , προκειμένου να συζητήσουμε σχετικά με το υπό εκτέλεση έργο υπογειοποίησης αγωγών ηλεκτρικού ρεύματος.

Η συμμετοχή των καταστηματαρχών ήταν καθολική, συμμετείχαν δε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, ο Πρόεδρος της τοπικής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, καθώς και ο Πρόεδρος των Αργυροχρυσοχόων και Ωρολογοποιών Ν. Ρεθύμνου.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν όλοι και, μετά από την εκτίμηση της κατάστασης (πρόοδο εργασιών, απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα, έναρξη τουριστικής περιόδου, έλευση Μ. Εβδομάδας και Πάσχα), κατέληξαν στην παρακάτω θέση:

Κατανοούν την αναγκαιότητα εκτέλεσης του έργου, το οποίο θα αναβαθμίσει ποσοτικά και ποιοτικά τις ενεργειακές ανάγκες της περιοχής. Επίσης αντιλαμβάνονται ότι, στα πλαίσια της αποκατάστασης του οδοστρώματος, η εικόνα της πόλης θα βελτιωθεί αισθητά. Θεωρούν, όμως, ότι, καθώς το έργο είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί μέχρι την συμβολή με την οδό Παλαιολόγου και, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες για τις επιχειρήσεις τους, αλλά εκτιμώντας και τον γενικότερο αντίκτυπο στην γνώμη των επισκεπτών μας:

-Το έργο πρέπει να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς και να ολοκληρωθεί μέχρι την συμβολή με την οδό Μανιουδάκη (πλατεία Μητροπόλεως).

-Από την 1η Νοεμβρίου τ.έ., να ξεκινήσουν οι εργασίες ολοκλήρωσης του έργου, με στόχο να προλάβουμε την καρναβαλική περίοδο του 2018.

-Η εμπειρία, από την μέχρι τώρα εκτέλεση του έργου, έδειξε ότι η συνέχισή του είναι ασύμβατη με την λειτουργία της αγοράς κατά την χρονική περίοδο από Απρίλιο μέχρι και Οκτώβριο, καθώς, ο κύριος όγκος του ετήσιου κύκλου εργασιών των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο, προέρχεται από τον τουρισμό. Ιδιαίτερα τώρα, υπό τις δυσμενέστατες οικονομικές συνθήκες στην εσωτερική οικονομία, η αξιοποίηση της τουριστικής κίνησης στο μέγιστο βαθμό, είναι εκ των ων ουκ άνευ.

-Στην προσπάθεια διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την εικόνα που θα παρουσιάσουμε στους πρώτους και στους τελευταίους τουρίστες, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθότητα της επιλογής τους να μας επισκεφτούν εκτός υψηλής σεζόν. Είναι διαφορετικό να γίνεται κάποια μικροεπισκευή, από το να κτυπά σφύρα και να ανοίγεται χαντάκι βάθους 70 εκ., δίπλα στο πεζοδρόμιο.

Την θέση τους αυτή, που ομόφωνα και μαζικά διαμόρφωσαν, θα την θέσουν υπ, όψη των εμπλεκομένων στο έργο φορέων. Για τον σκοπό αυτό, συνέστησαν ολιγομελή επιτροπή, η οποία θα φροντίσει για πραγματοποίηση σχετικής σύσκεψης κατά την επόμενη εβδομάδα.

Περπιράκης Κοσμας

Πρόεδρος ΟΕΒΕ.Ρεθύμνου

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ