ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Τη λύση ψάχνουν στο Μαξίμου

0

Τα δύσκολα τώρα έρχονται για το Μαξίμου το οποίο περιμένει ένας «πυρετός» διεργασιών και επαφών μέσα στο Σαββατοκύριακο ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας. Τα μηνύματα που έρχονται τόσο από τις Βρυξέλλες όσο και από το εσωτερικό με την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε δεν είναι αυτά που θα ήθελε η ελληνική πλευρά αν και δεν ξαφνιάζεται από τις αντιστάσεις που δεν έχουν καμφθεί.

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της ομάδας Σοσιαλιστών του Ευρωκοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα και όλα δείχνουν πως από την Ηρώδου Αττικού προετοιμάζουν ήδη το έδαφος της πολιτικής διαπραγμάτευσης.

Μπορεί σήμερα ο πρωθυπουργός στη Βουλή να επέλεξε να μην αναφερθεί στην πορεία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, καθώς και σε χρονοδιαγράμματα, όμως από το κυβερνητικό στρατόπεδο ευελπιστούν πως υπάρχει χρόνος προκειμένου τη Δευτέρα να καταγραφεί σημαντική πρόοδος και στις 7 Απριλίου να κλείσει το staff level agreement.

Όσον αφορά τη συνολική συμφωνία κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί πως η διαπραγμάτευση δεν θα τραβήξει λίγο χρόνο ακόμα. Κορυφαίος υπουργός παραδεχόταν σήμερα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, εξέφραζε όμως την πεποίθηση πως λύση θα υπάρξει. Σε ερώτημα δημοσιογράφων αν βλέπει να κλείνει η συμφωνία στις 7 Απριλίου και «αν θα κάνουμε μπάνια φέτος το καλοκαίρι, τον Μάιο ή τον Ιούνιο», απαντούσε πως «δεν μπορώ να σας εγγυηθώ, εγώ ξεκινάω από την 1η  Ιουλίου», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σε περίπτωση που οι θεσμοί αποφασίσουν να πιέσουν περαιτέρω και να «τραβήξουν το σχοινί».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ