ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τι λέει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του Κυριάκου Μετζιδάκη

0

Λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε από τον ιατροδικαστή κ. Σταμάτη Μπελιβάνη η νεκροψία – νεκροτομή του 61χρονου Χανιώτη Κυριάκου Μετζιδάκη. Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα του άτυχου άντρα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, μέσα σε αυτοκίνητο σε βάθος δέκα μέτρων στο λιμάνι της Σούδας.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη Μπελιβάνη έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας όσον αφορά την χρήση όπλου ή άλλου αντικειμένου το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει κατάγματα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Όσον αφορά την αιτία και το είδος του θανάτου λόγω της προχωρημένης σήψης δεν μπορούσαμε να δούμε πολλά πράγματα αλλά αποκλείσαμε την εγκληματική ενέργεια με την έννοια της χρήσης πυροβόλου όπλου ή άλλου αντικειμένου το οποίο να προκάλεσε κατάγματα στο κρανίο, στον τράχηλο ή στον θώρακα. Το επόμενο διάστημα θα βγουν και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων».

Όπως σημείωσε ο κ. Μπελιβάνης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σωρός ανήκει στον άτυχο Κυριάκο Μετζιδάκη καθώς όπως είπε «Όσον αφορά την ταυτοποίηση έχουμε φτάσει σε πάρα πολύ καλό σημείο. Πέρα από κάποια ενδύματα που αναγνωρίστηκαν από συγγενικό πρόσωπο του θανόντα, βρήκαμε και κάποια στοιχεία στην νεκροψία – νεκροτομή τα οποία είναι συμβατά με τον 61χρονο. Πέρα τούτου θα ακολουθήσει εξέταση γενετικού υλικού για να έχουμε 100% επιστημονική τεκμηρίωση.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ