ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Ατσιπόπουλο στο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο στους Τάφους των Βενιζέλων

0

Την Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε στους Τάφους των Βενιζέλων, στον προφήτη Ηλία Ακρωτηρίου, το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, Βουλευτές, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας, φορέων και αρκετοί πολίτες.

Το δυναμικό παρών έδωσε και πάλι το Ατσιπόπουλο με την παρουσία 50 κατοίκων και με συνοδεία το ιστορικό λάβαρο του Λιανδρή Χαράλαμπου, ενός από τα πρωτοπαλίκαρα του Ελευθερίου Βενιζέλου, το οποίο κρατούσε το τρισέγγονό του Χαράλαμπος Λιανδρής.

Στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ των επισήμων, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ατσιποπούλου Παπαλεξάκης Αλέξανδρος και ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου «Ο Άγιος Ελευθέριος» Δαλέντζας Γεώργιος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Σπύρου Γαληνού, Δημάρχου Λέσβου και  με αποσπάσματα από το μουσικό έργο «Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο», σε διεύθυνση Γιάννη Μεντζελόπουλου, έργο βασισμένο σε ποίηση μεγάλων Ελλήνων ποιητών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ