ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το κόστος της ‘αθανασίας’ της Αναστασίας Βενιέρη

0

Τι θα κάνατε αν αυτή τη στιγμή είχατε $200.000 ή $80.000 στην άκρη?

Έως τώρα, 1.115 άνθρωποι έχουν αποφασίσει να τα διαθέσουν για να ‘ζήσουν για πάντα’.

149 από αυτούς βρίσκονται ήδη σε ειδικά δοχεία, όπου τα σώματα τους φυλάσσονται στους -196⁰ C.

Από τους 149, οι 49 έχουν διαθέσει $200.000 για να συντηρήσουν ολόκληρο το σώμα, ενώ οι υπόλοιποι έχουν διαθέσει $80.000 για να συντηρήσουν μόνο το κεφάλι.

Οι επιστήμονες που ηγούνται αυτής της νέας τάσης που ονομάζεται κρυοσυντήρηση, υπολογίζουν ότι, τη δεκαετία του 2030, η ανθρωπότητα θα μπορέσει να παράγει ένα ακριβές αντίγραφο του ανθρώπινου εγκεφάλου, έτσι ώστε, οι ‘πελάτες’ τους να μπορέσουν να ζήσουν για πάντα.

Ο φόβος της θνησιμότητας που διαποτίζει τους ανθρώπους σε διάφορα στάδια της ζωής, σε συνδυασμό με τα τεράστια τεχνολογικά άλματα, οδήγησε στο ρεύμα του ‘μετανθρωπισμού’. Η νέα τάση αυτή, θέλει να εξαλείψει το γήρας ως αιτία θανάτου. Θεωρεί ότι, η ανθρωπότητα δεν χρειάζεται πλέον να ζει ‘κάτω από την τυραννία του θανάτου΄, να είναι ‘τυφλός ακόλουθος της ανθρώπινης εξέλιξης’. Αντιθέτως, θα μπορεί να ανανεώνεται ‘πέραν της ημερομηνίας λήξης’, να αυξάνει τις νοητικές, σωματικές και συναισθηματικές ικανότητες.

Χωρίς να είναι θρησκεία, ο μετανθρωπισμός πηγάζει μέσα από το φόβο του θανάτου. Έχει όμως ένα ‘ίχνος’ πίστης, η οποία όμως εστιάζει στον ορθολογισμό.

Ο ‘αναστημένος’ πελάτης της Αμερικανικής Silicon Valley,  θα αποκτά ένα νέο σώμα, το οποίο θα είναι είτε ένα ανθρωποειδές ρομπότ, ή ένα ολόσωμο προσθετικό μέλος. Μια ‘σκαναρισμένη’  εκδοχή του εγκεφάλου θα ‘φορτώνεται’ στο ανθρωποειδές.

Οι πιθανότητες για τους σημερινούς ενήλικες, σύμφωνα με τον Max More της εταιρείας Alco, είναι καλύτερες από 50-50. Ο ίδιος μάλιστα, δε σκοπεύει να πεθάνει πριν τα 90, όπου και θα δοκιμάσει την ‘αθανασία’ της Silicon Valley.

Ο γεροντολόγος Aubrey De Grey της Sens, τονίζει ότι ο σημερινός μεσήλικας έχει αρκετές πιθανότητες να γιορτάσει τα χιλιοστά του γενέθλια.

Ο δημοσιογράφος των Times ρωτάει τον De Grey μήπως αυτό το επίτευγμα αποτελέσει την επικράτηση της οικονομικής ελίτ. Μήπως αμβλύνει την ήδη τρομακτική ανισότητα.

‘Ίσως. Η χειρότερη μορφή ανισότητας όμως, είναι εκείνη μεταξύ νεκρών και ζωντανών,’ απαντά ο De Grey.

Χαμογελάω καθώς διαβάζω το τελευταίο σχόλιο. Για μένα, η επίτομη της ανθρώπινης ‘ισότητας’ είναι η θνησιμότητα. Όλοι πεθαίνουν, πλούσιοι και φτωχοί.

Κατόπιν φαντάζομαι το κόσμο με ‘αιωνόβιους’ τους σημερινούς δυνατούς και πλούσιους αυτού του κόσμου.

Να μένει στη γη σαν μια μικρή παρέα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα ‘φεύγουν’.

Με τη διαιώνιση του σημερινού παγκόσμιου σκηνικού.

Και επί πληρωμής $200.000 ή $80.000.

Ευχαριστώ, δεν θα πάρω…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ