ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Λονδίνο

0

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο, κατά την οποία τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (συμπεριλαμβανομένου του δράστη) και τουλάχιστον 40 τραυματίστηκαν.

Την είδηση μετέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση.

"Ο δράστης της επίθεσης έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά το προσκλητήριο να πληγούν πολίτες χωρών του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές" μετέδωσε το AMAQ επικαλούμενο πηγή ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους εμφανίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης να πανηγυρίζουν για την τρομοκρατική επίθεση με διάφορες αναρτήσεις τους στα social media.

Ανέβασαν μάλιστα μηνύματα στο ανεπίσημο κανάλι της οργάνωσης, όπου μοιράζονταν την είδηση με διθυραμβικά σχόλια, ανάμεσα στα οποία έγραψαν και «Allahu Akbar».

Η επίθεση στην καρδιά της Βρετανίας

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου παρέσυρε δεκάδες πεζούς στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ.

Στη συνέχεια έριξε το όχημα στην εξωτερική πύλη του βρετανικού Κοινοβουλίου και μαχαίρωσε θανάσιμα έναν φρουρό. Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών. Από την επίθεση που συγκλόνισε τη Βρετανία έχασαν τη ζωή τους ο φρουρός και δύο ακόμη πολίτες.

"Ο δράστης, ο οποίος έδρασε μόνος, σύμφωνα με τους ερευνητές, και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάλυψη ευθύνης για την πράξη του, στη συνέχεια σκοτώθηκε από έναν άλλον αστυνομικό" ανέφερε ο διοικητής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Μαρκ Ρόουλι. Δεν θα κάνω σχόλιο για την ταυτότητα του δράστη, αλλά προκρίνουμε το σενάριο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας" συνέχισε.

Η επίθεση προκάλεσε άνεμο πανικού στο κέντρο του Λονδίνου: περαστικοί έτρεχαν στο πλησιέστερο μετρό, αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί μαζικά, το κοινοβούλιο αποκλείσθηκε με οδοφράγματα...

Οι βουλευτές είχαν περιορισθεί στο εσωτερικό του κοινοβουλίου και στο πλησίον Αββαείο του Ουεστμίνστερ. Τους επετράπη να βγουν αργά το βράδυ. "Επικράτησε πανικός", αφηγήθηκε η Εργατική βουλευτής Μέρι Κρίαγκ.

Η Τερέζα Μέι αναχώρησε με μεγάλη ταχύτητα από το κοινοβούλιο, όπου είχε μιλήσει στους βουλευτές, με το επίσημο αυτοκινητό της. Στο κοινοβούλιο της Σκωτίας στο Εδιμβούργο, οι συζητήσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία ανεστάλησαν επ' αόριστον.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ