ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο: Φυγαδεύτηκε η Μέι

0

Συναγερμός έχει σημάνει έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, έπεσαν πυροβολισμοί έξω από το κοινοβούλιο, έπειτα από την επίθεση ενός άνδρα, ο οποίος πρόλαβε να μαχαιρώσει έναν αστυνομικό.

Συγκεκριμένα, ο δράστης με το αυτοκίνητό του σκόρπισε τον πανικό κατευθυνόμενος προς το κοινοβούλιο, καθώς στη γέφυρα Ουέστμινστερ που βρίσκεται πολύ κοντά, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και άρχισε να χτυπάει ανθρώπους.

Λίγες στιγμές αργότερα, έπεσε με το όχημα στα κιγκλιδώματα έξω από το κοινοβούλιο. Ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο και τρέχοντας πέρασε την πύλη του κοινοβουλίου κρατώντας μαχαίρι. Πρόλαβε να τραυματίσει έναν αστυνομικό, πριν τον πυροβολήσουν οι άνδρες της ασφάλειας και πέσει τραυματίας. Τόσο ο αστυνομικός όσο και ο δράστης είναι τραυματίες και μεταφέρθηκαν στα ασθενοφόρα που έσπευσαν στο κοινοβούλιο. Ασθενοφόρο-ελικόπτερο έφτασε επιτόπου.

Η γέφυρα Ουέστμινστερ είναι γεμάτη τραυματίες και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ο αριθμός των ανθρώπων που χτύπησε ο δράστης με το αυτοκίνητό του.

Οι πυροβολισμοί σκόρπισαν τον πανικό στην περιοχή. Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί- ανάμεσά τους πολλοί τουρίστες- έτρεχαν τρομοκρατημένοι για να φύγουν από το σημείο.

Το Κοινοβούλιο σταμάτησε τις εργασίες του.

Σκότλαντ Γιαρντ: Τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

Η αστυνομία ζήτησε από όσους βρίσκονταν στο κτίριο του κοινοβουλίου να μείνει στα γραφεία και μακριά από τα παράθυρα.

Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί στο κοινοβούλιο

Η περιοχή αποκλείστηκε, ο κοντινός σταθμός του μετρό έκλεισε, ενώ βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί βρίσκονται πλέον στους χώρους του βρετανικού κοινοβουλίου.

Φυγάδευσαν την Μέι

Ενας αστυνομικός με πολιτικά έσπρωξε την Τερέζα Μέι σε ένα αυτοκίνητο και απομάκρυνε την πρωθυπουργό της Βρετανίας ταχύτατα από το σημείο, σύμφωνα με την Daily Mail.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ