ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Υπό το ΑΣΕΠ οι προσλήψεις αναπληρωτών

0

Η αναγκαιότητα θέσπισης της προσωρινής ρύθμισης κρίθηκε αναγκαία με δεδομένο ότι οι δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

H έκθεση

Οπως τονίζεται στην εισηγητική έκθεση, η προτεινόμενη ρύθμιση καθίσταται αναγκαία εν όψει: α) Των ισχυόντων και για τα σχολικά έτη 2017?2018 και 2018-2019 περιορισμών διορισμών-προσλήψεων προσωπικού στον δημόσιο τομέα, οι οποίοι υπαγορεύονται και κατά την περίοδο αυτήν από εξαιρετικά σοβαρούς και επιτακτικούς δημοσιονομικούς λόγους. β) Του απολύτως επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν ομαλά και απρόσκοπτα οι σχολικές μονάδες, με την έναρξη του σχολικού έτους και χωρίς καμία καθυστέρηση.

Επισημαίνεται ότι τόσο η έκδοση της προκήρυξης όσο και η κατάρτιση των προσωρινών και οριστικών πινάκων αναπληρωτών για τα ανωτέρω σχολικά έτη υπάγονται στην έγκριση του ΑΣΕΠ και θα λάβουν χώρα υπό την εποπτεία του και σύμφωνα με τις εν γένει οδηγίες του, όπως συνέβη και κατά την αντίστοιχη διαδικασία του τρέχοντος σχολικού έτους 2016-2017.

Με τον τρόπο αυτόν, η διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών υπάγεται πλήρως στις αρχές αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας που διέπουν τη λειτουργία του ΑΣΕΠ, στο οποίο ανατίθεται η αρμοδιότητα για τον έλεγχο νομιμότητας των πινάκων, καθώς και η αρμοδιότητα εξέτασης των ενστάσεων κατά των προσωρινών πινάκων και της κατάρτισης των τελικών πινάκων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ