ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

H κυβέρνηση αναζητά πολιτική λύση - Για να αρθεί το αδιέξοδο και να κλείσει η αξιολόγηση

0

Πολιτικές αποφάσεις προσδοκά πλέον η κυβέρνηση για την απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και δύο εικοσιτετράωρα πριν από το κρίσιμο eurogroup οι δυο πλευρές δεν συγκλίνουν στα θέματα-αγκάθια.

Στο Μέγαρο Μαξίμου κατά πληροφορίες του iefimerida βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, ενώ όπως είναι αναμενόμενο και η ομάδα διαπραγμάτευσης υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο εργάζεται συνεχώς με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Μετά τη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη πάντως που έλαβε χώρα χθες, διαπιστώθηκε εκ νέου πως υπάρχει χάσμα σε δύο ζητήματα που αφορούν: πρώτον, στα εργασιακά και δεύτερον στην επιμονή του Ταμείου να μπει «μαχαίρι» στις συντάξεις εδώ και τώρα.

«Δύσκολο να γεφυρωθούν οι διαφορές με το ΔΝΤ»

Στο πλαίσιο αυτός, κυβερνητικοί παράγοντες παραδέχονται στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους πως είναι δύσκολο να γεφυρωθούν οι διαφορές με το Ταμείο, αν και τύποις αυτή είναι η επιδίωξή τους για το eurogroup της Δευτέρας.

Ενώ σχολιάζοντας τη στάση των Ευρωπαίων κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αφήνουν να εννοηθεί πως με δεδομένο την εντολή να κρατήσουν στο Πρόγραμμα βρίσκονται μάλλον σε δύσκολη θέση.

Η Αθήνα πάντως δεν αποκλείεται να διερευνήσει εκ νέου το ενδεχόμενο να υπάρξει πριν τη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης «κλειστή» συνάντηση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο (Τσακαλώτος, Ντάισλεμπλουμ, Βίζερ, Τόμσεν κα) προκειμένου να αποφευχθεί το ναυάγιο και να δοθεί έστω το πράσινο φως για να ελπίζε σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο  eurogroup της 7ης Απριλίου.

Πρωτοβουλίες Τσίπρα στη Σύνοδο της Ρώμης

Το σίγουρο τέλος, είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να μείνει αμέτοχος για άλλη μια φορά. Αντιθέτως, ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη στις 24 και 25 Μαρτίου ο κ. Τσίπρας αναμένεται αναλάβει πρωτοβουλίες σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο, ώστε να μη χαθεί κι άλλος χρόνος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ