ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Hope street» … μια πρωτοβουλία ανθρωπιάς!

0

ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

Μια νέα πρωτοβουλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα ξεκίνησε στην πόλη μας με στόχο να αναπτυχθεί μια παρεμβατική κίνηση υπέρ των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας, ευαισθητοποιούν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, μάλιστα νέους, οι οποίοι διαπιστώνουν να αυξάνονται στον περίγυρο τους τα κοινωνικά φαινόμενα ένδειας και ανέχειας.

Ο Αλκιβιάδης Σπανδάγος και ο Γιώργος Ορφανός είναι δύο νέα παιδιά στο Ρέθυμνο, που μαζί με φίλους τους αποφάσισαν να αφιερώσουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε μια προσπάθεια ανακούφισης συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Κρίνοντας από τα όσα ζουν στην καθημερινότητα τους, διαπίστωσαν πως κανένας δεν μπορεί να μένει απαθής όταν βλέπει ανθρώπους να πεινούν ή να κοιμούνται στον δρόμο. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να οργανώσουν μια ομάδα παρέμβασης που θα εξοικονομεί χρήματα και άλλα βοηθήματα για να τα προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη.

Ξεκίνησαν με ένα βίντεο που ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα και είναι αλήθεια πως αμέσως προκλήθηκε έντονο ενδιαφέρον. Όχι μόνο γιατί ευαισθητοποίησε γύρω από το σοβαρά κοινωνικά ζητήματα αλλά γιατί μέσα από την νεανική ορμή και την γεμάτη ελπίδες αναγγελία, έγινε αμέσως εμφανή η ευγένεια των παιδιών και κυρίως η ειλικρίνεια, η ανιδιοτέλεια και η χωρίς προϋποθέσεις διάθεση προσφοράς.

«Στόχος μας είναι να μαζέψουμε χρήματα και να τα δώσουμε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη υποστήριξης. Αλλά και σε συλλόγους όπως αυτός που στηρίζει τα αυτιστικά παιδιά και άλλους συμπολίτες μας με προβλήματα» είπε ο Γιώργος Ορφανός, μιλώντας στην εφημερίδα μας ενώ ο Αλκιβιάδης Σπανδάγος, ο οποίος ανήκει στα στελέχη του CYOU.gr Nightlife Directory – Greece, τόνισε ότι «προκειμένου να είμαστε απολύτως εντάξει απέναντι στον κόσμο θα βιντεοσκοπούμε και τους ανθρώπους που μας δίδουν χρήματα αλλά και εκείνους που τα λαμβάνουν από εμάς. Ξέρουμε πως αυτό είναι δύσκολο και πολλοί δεν θα το θέλουν αλλά έτσι θα υπάρχει ένα αρχείο που θα αποδεικνύει τι πήραμε και τι δώσαμε χωρίς σκιές και καχυποψία για τα κίνητρα μας. Είναι θέμα διαφάνειας».

Η κίνηση των παιδιών βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα. Την ονομάζουν «Hope street», στοχεύουν να φτιάξουν κανονικό σωματείο για να τηρούνται λεπτομερώς τα αναγκαία οικονομικά στοιχεία και να ελέγχεται φορολογικά η δράση τους ενώ πρωταρχικό μέλημα τους στην παρούσα χρονική στιγμή είναι να συγκεντρωθούν αρκετά μέλη για να βοηθήσουν στην πραγμάτωση των στόχων που τίθενται.

Θα ξεκινήσουν από το Ρέθυμνο και εύχονται να επεκταθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές. Έχουν όνειρα, επενδύουν στην δυναμική της νεανικής ηλικίας τους και στοχεύουν σε μια καθοριστικής σημασίας κοινωνική παρέμβαση. «Θέλουμε να έρχονται και να μας λένε που υπάρχει το πρόβλημα και εμείς να είμαστε εκεί για να βοηθάμε αμέσως» μας είπαν τα παιδιά που για ταμείο θέλουν να έχουν μια κρητική βούργια, που να χωρά πολλά και να ανακουφίζει με το περιεχόμενο της πραγματικές ανάγκες!

 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FCYOU.gr%2Fvideos%2F1356049904452193%2F&show_text=0&width=560
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ