ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Αποφυλακίστηκε ο Δημοσθένης Βεργής. Οι βόλτες στη Μύκονο

0

Από τις Φυλακές Κορυδαλλού στο Super Paradise της Μυκόνου! Στην πιο διάσημη παραλία του νησιού των ανέμων βόλταρε τις ημέρες του Πάσχα ο Δημοσθένης Βεργής, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Σβετλάνα.

Ο εκκεντρικός πολιτικός (ιδρυτής και αρχηγός του κόμματος Ελληνες Οικολόγοι), ο οποίος τον Ιούνιο του 2014 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 37 χρόνων και έξι μηνών για καταπάτηση χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη Λίμνη Μαραθώνα, αποφυλακίστηκε πρόσφατα για λόγους υγείας και επέστρεψε ελεύθερος (κι ωραίος!) στο σπίτι του, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο πρώην πολιτικός μίλησε στην «Espresso» για την εν λόγω θετική εξέλιξη στην περιπέτειά του με την ελληνική Δικαιοσύνη, για την εύθραυστη υγεία του αλλά και για τους λόγους που επέλεξε τη Μύκονο για να κάνει ολιγοήμερες διακοπές:

Εξω από το  beach bar-restaurant Tropicana μαζί με τον επιχειρηματία Σταμάτη Δαχτυλίδη«Βγήκα από τη φυλακή με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Η ευτυχία μου δεν περιγράφεται, αλλά η υγεία μου είναι χειρότερα από ποτέ» μας εξήγησε με εξασθενημένη φωνή. Μετά την επεισοδιακή σύλληψή του ο Δημοσθένης Βεργής υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς (τριπλό μπαϊπάς) κι αυτός ήταν ο λόγος που μεταφέρθηκε από τις Φυλακές Λάρισας στον Κορυδαλλό.

Αναπηρία 75%

Η αναπηρία του -75% βεβαιωμένη από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)-, η προχωρημένη ηλικία του αλλά και το αφιλόξενο κλίμα των φυλακών συνέβαλαν στην εξασθένηση του οργανισμού του, καθώς το ιστορικό του ήταν ήδη πολύ βεβαρημένο.

«Οταν βγήκα από τη φυλακή, είχα λοίμωξη του αναπνευστικού. Αυτές τις ημέρες είμαι λίγο καλύτερα, αλλά προσέχω πολύ» συνέχισε ο «Δον Κιχώτης» της ελληνικής πολιτικής σκηνής, όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν οι φίλοι του εντός και εκτός Βουλής.

Η παρουσία του «Προέδρου» στη Μύκονο δεν πέρασε απαρατήρητη. Εχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του Σβετλάνα απολάμβαναν μεσημεριανές βόλτες στη διάσημη παραλία. «Ο καρδιακός μου φίλος και επιχειρηματίας του νησιού Σταμάτης Δαχτυλίδης, ο άνθρωπος που μας στηρίζει οικονομικά, μας προσκάλεσε να περάσουμε το Πάσχα με την οικογένειά του. Υπέροχοι άνθρωποι και η φιλοξενία τους μου έδωσε ζωή. Μας συμπαραστέκονται πιο πολύ κι από αδέλφια. Για το χατίρι μου, μάλιστα, δεν έψησαν αρνί, αλλά φάγαμε φρέσκα οικολογικά προϊόντα, που κάνουν καλό στην υγεία» είπε με καμάρι.

Η σύζυγός του

Τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, όταν ο καιρός κρύωσε και σηκώθηκαν δυνατοί αέρηδες, το ζευγάρι έφυγε άρον άρον από το Κυκλαδονήσι: «Πρέπει να φυλάγομαι για να μην κρυώσω. Αλλά θα επιστρέψουμε στο νησί στις 27 Απριλίου για τα εγκαίνια του beach bar restaurant Tropicana, που θα ανοίξει ο Σταμάτης Δαχτυλίδης στο Super Paradise και είμαστε καλεσμένοι του» ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Espresso».

Αν και ο Δημοσθένης Βεργής αρνείται να μιλήσει για τη ζωή του πίσω από τα κάγκελα, παρόλο που -όπως ισχυρίζεται- νοσηλευόταν στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, μας αποκάλυψε με υπερηφάνεια ότι δεχόταν συγχαρητήρια από τους συγκρατούμενούς του για το ήθος της γυναίκας του, της Σβετλάνα. «Ηταν η πιο κυρία από όλες αυτές που έρχονταν στα επισκεπτήρια. Ολοι είχαν να το λένε για τη σύζυγό μου. Είμαι ο πιο τυχερός άντρας στον κόσμο που τη γνώρισα και την έχω στο πλευρό μου» σχολίασε ο ίδιος.

O ΓΟΛΟΓΟΘΑΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ

Επειτα από περίπου τρία χρόνια εγκλεισμού και μία απόρριψη του αιτήματός του για αναστολή της ποινής του, η Δικαιοσύνη είπε το πολυπόθητο «ναι» στον Δημοσθένη Βεργή, ανοίγοντάς του την πόρτα των φυλακών, χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για την αποσυμφόρησή τους, του γνωστού ως «νόμος Παρασκευόπουλου».

Το πρωτοσέλιδο της «Espresso» στις 2 Αυγούστου 2016Ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων χαίρεται πλέον την ελευθερία του. Ωστόσο, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την απόρριψη της τελευταίας αίτησής του, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η ποινή των 37 χρόνων κατά συγχώνευση (εκτιτέα 25) που του επιβλήθηκε για την περιβόητη υπόθεση της καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη Λίμνη του Μαραθώνα.

Η αίτηση συζητήθηκε στις 18 Ιουλίου 2016 και απορρίφθηκε. Λίγο μετά την αρνητική απόφαση του Πενταμελούς Τμήματος Αναστολών, ο κ. Βεργής δήλωνε μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Αλετρά πως περνά πολύ δύσκολες ώρες μέσα στο κελί των Φυλακών Κορυδαλλού. Στο μεταξύ, προανήγγειλε πως είχε σκοπό να υποβάλει και νέο αίτημα αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, στο οποίο θα επικαλούνταν τα ευεργετήματα του νόμου Παρασκευόπουλου για όσους έχουν διαγνωστεί με αναπηρία πάνω από 67%. Αλλωστε, ο ίδιος έχει βεβαιωθεί με αναπηρία 75% από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Οπως επιβεβαίωσε στην «Espresso» ο κ. Βεργής, η πολυαναμενόμενη «Ανάσταση» ήρθε με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο άναψε το πράσινο φως για την αποφυλάκισή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, επανέλαβε πως αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, εξαιτίας του οποίου υποβλήθηκε πριν από μερικά χρόνια σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς (τριπλό μπαϊπάς) και μεταφέρθηκε από τις Φυλακές Λάρισας στον Κορυδαλλό, καθώς στο αίτημα μεταγωγής είχε επικαλεστεί ότι δεν άντεχε τη ζέστη.

Αλλοι λόγοι που βάρυναν στην κρίση του δικαστικού συμβουλίου ώστε να αποφασίσει να δώσει το χαρτί της αποφυλάκισης στον 76χρονο πολιτικό ήταν το προχωρημένο της ηλικίας του, καθώς και ότι έχει εκτίσει το 1/5 της ποινής του, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Την ίδια ώρα ο Δημοσθένης Βεργής διαβεβαιώνει πως δεν έχει πλέον καμία απαίτηση επί των αξίας άνω των 8.000.000 ευρώ ακινήτων, για τα οποία, όπως δέχτηκε το πρωτόδικο δικαστήριο, προέβαλλε ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας. Ο ιδρυτής του κόμματος Ελληνες Οικολόγοι (πρώην Ενωση Οικολόγων) καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2014 σε κάθειρξη 37 ετών και έξι μηνών χωρίς αναστολή για απάτη και πλαστογραφία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται ότι διεκδικούσε για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού κόμματός του ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ. στην Περιφέρεια Σπατατζικίου στον Αγιο Στέφανο Αττικής. Ο ίδιος, πάντως, την ώρα εκφώνησης της απόφασης δεν ήταν στο δικαστήριο και για δύο μήνες θεωρούνταν καταζητούμενος, ώσπου συνελήφθη τον Αύγουστο στα Εξάρχεια, όταν και υποστήριξε ότι είχε υποβληθεί σε χειρουργείο.

Οσον αφορά τη δίκη του, η οποία ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στο Εφετείο τον περασμένο Μάρτιο, αναβλήθηκε για τον προσεχή Νοέμβριο.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ