ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλικές εκλογές: 'Θέλω να γίνω ο πρόεδρος των πατριωτών, απέναντι στους εθνικιστές' είπε ο Μακρόν

0

Ενώπιον των ψηφοφόρων του, ο Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε τους πάντες για τη στήριξή τους και την πρόκρισή του στον β' εκλογικό γύρο. «Ο γαλλικός λαός πήρε στα χέρια του το μέλλον», τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά είπε: «Σας ευχαριστώ. Η χώρα μας περνά μια στιγμή δύσκολη. Απάντησε με τον καλύτερο τρόπο ψηφίζοντας μαζικά. Αποφάσισε να με θέσει στην κεφαλή του α' γύρου. Χαιρετώ τους άλλους υποψηφίους του α' γύρου. Σας ευχαριστώ που τους χειροκροτάτε όλους. Ευχαριστώ τους Αμόν και Φιγιόν που κάλεσαν σε ψήφο υπέρ μου στο β' γύρο. Σε ένα χρόνο αλλάξατε το πρόσωπο της πολιτικής ζωής της Γαλλίας. Αφιερώσατε τις ημέρες σας και όταν αυτό δεν αρκούσε, δώσατε και τις νύχτες σας».

«Από απόψε θα ξεπεράσω το όριο και θα ενώσω όλους τους Γάλλους. Θα έχω πάντα ανάγκη από εσάς. Η ελπίδα και η αισιοδοξία για τη χώρα μας και για την Ευρώπη εκφράζεται εδώ. Ο γαλλικός λαός απένειμε τις ευθύνες τους, στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα. Εύχομαι σε 15 μέρες να γίνω ο πρόεδρός σας. Θέλω να γίνω ο πρόεδρος όλου του γαλλικού λαού. Ο πρόεδρος των πατριωτών, απέναντι στους εθνικιστές» συνέχισε με σαφείς αιχμές για την πρόκριση της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.

«Το διακύβευμα δεν είναι να ψηφίσετε ενάντια σε κάποιον, αλλά να δώσετε μια απάντηση σε ένα σύστημα που αποδείχθηκε ανίκανο. Το διακύβευμα είναι να αλλάξουμε σελίδα στην πολιτική ζωή της Γαλλίας. Θέλω να χτίσω μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία» υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν και ανέφερε: «Δεν θα υπάρχουν πολλές Γαλλίες, θα υπάρχει μία. Η δική μας Γαλλία, μέσα στην Ευρώπη που θα την προστατεύει. Το εγχείρημα θα είναι δύσκολο, αλλά θα το καταφέρω στο πλάι σας».

«Άκουσα τις επιθυμίες σας για την πραγματική αλλαγή. Θα μεταφέρω την φωνή της ελπίδας για τη χώρα μας και την Ευρώπη» είπε δηλώνοντας ότι έχει την βούληση να δώσει νέα ώθηση στο ευρωπαϊκό σχέδιο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ