ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δικαίωμα στη Μουσική: Η Κ. Ο. Α. ξανά μαζί μας

0

Ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, εμπειρίες, συγκινήσεις.

Το πρόγραμμα «Δικαίωμα στη Μουσική» είναι μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η οποία απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό (μαθητές, μουσικούς, φιλόμουσους,  ευπαθείς ομάδες). Τα μουσικά σχήματα της ορχήστρας ( κουαρτέτο εγχόρδων, κουαρτέτο ξύλινων πνευστών, κουιντέτο χάλκινων πνευστών) πραγματοποιούν σεμινάρια, εκπαιδευτικές δράσεις και συναυλίες σε διάφορες πόλεις αλλά και απομακρυσμένες ή νησιωτικές περιοχές της πατρίδας μας με στόχο να προσφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους.

Φέτος για δεύτερη φορά (μετά την επιτυχημένη εκπαιδευτική δράση του κουαρτέτου εγχόρδων το 2014 στο Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου) με πρωτοβουλία του Συμβούλου Μουσικών της Π. Δ. Ε. Κρήτης κ. Δροσουλάκη Κωνσταντίνου, σε συνεργασία με τα Μουσικά Σχολεία Κρήτης και τους δήμους Ηρακλείου-Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε τριήμερο σεμινάριο για όργανα ορχήστρας στις 19-21 Μαρτίου.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου στην αίθουσα « Ν. Μαμαγκάκης» του ΜΣΡ έγινε το καλωσόρισμα των μουσικών της ορχήστρας και των συμμετεχόντων στο σεμινάριο. Αμέσως μετά ξεκίνησαν τα μαθήματα στο χώρο του σχολείου (ξύλινα πνευστά) και στο χώρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής ( χάλκινα πνευστά).

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στο μικρό υπαίθριο αμφιθέατρο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των οργάνων και συναυλία από το κουιντέτο χάλκινων  “metallon” για τους μαθητές και καθηγητές του ΜΣΡ, μαθητές και δασκάλους του 5ου   Δ. Σχ. Ρεθύμνου και ευχάριστα ξαφνιασμένους πολίτες που βρέθηκαν στο χώρο.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συναυλία στην αίθουσα « Π. Πρεβελάκης» με τη συμμετοχή του κουιντέτου χάλκινων  “metallon”, του συνόλου πνευστών οργάνων του ΜΣΡ και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου. Παρόμοιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο και στο Πάνορμο Ρεθύμνου.

Ιδιαίτερη τιμή και καταξίωση για το σχολείο μας αποτελεί η συμμετοχή του στην οργάνωση του σεμιναρίου και η ενεργή παρουσία μαθητών και καθηγητών μας σε αυτή τη δράση.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης η πολύτιμη στήριξη που παρείχε το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτισμού & Μουσικής Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνου και η για μια ακόμη φορά υποδειγματική συνεργασία του ΜΣΡ και της Δημοτικής Φιλαρμονικής ( δύο φορέων με διαφορετικό προσανατολισμό σπουδών ,Μουσικό Σχολείο: Γενική- Καλλιτεχνική Παιδεία, Δημοτική Φιλαρμονική- Δημοτικό Ωδείο: Μουσική Παιδεία).

 

ΡΑΦΤΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (ΠΕ16.01)  

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ