ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευτέλεια και εξευτελισμός του Νίκου Ξυπολυτά

0

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΥΠΟΛΥΤΑΣ

 Χειρουργός

 Πρώην Διοικητής ΓΝΡ

 Υπεύθυνος τομέα υγείας Ν.Δ–ΝΟΔΕ Ρεθύμνου

Φενάκη με φέρμελη (το γιλέκο της φουστανέλας) και οι νέες «προσλήψεις» στα Κέντρα Υγείας, 8 για του Ρεθύμνου, μόνο για 3 ΚΥ, όχι για όλα. Η προκήρυξη αφορά υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου(οι Αγροτικοί). Διαδικασίες λοιπόν κι εδώ και ουδόλως προσλήψεις μονίμων. Προσωρινοί γιατροί στα ΚΥ ή στα Περιφερειακά 5-6 ιατρεία χωριών. Αλλά πλασσάρονται σαν προσλήψεις(για όνομα του θεού!) 16 Μαρτίου ακόμα και οι αγροτικοί γιατροί!!! Στη δίπλα στήλη της εφημερίδας, το «χάρμα ιδέσθαι», κανοναρχεί και συμπληρώνει το υπόμνημα των συνεργαζομένων σωματείων συνταξιούχων Νομού Ρεθύμνης μετά τη συγκέντρωση και πορεία τους στο Εργατικό Κέντρο. Αντιγράφουμε: «Παρά την αυξημένη συμμετοχή που μας παρακρατούν για την Υγεία, καλυτέρευση δεν υπάρχει στην πρωτοβάθμια Υγεία και κατεδαφίσαμε εκ θεμελίων το αγαθό της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας που τώρα στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε την έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη». Το τάχα και ΔΩΡΕΑΝ σας Κρήτες Υπουργοί Υγείας, επειδή καταργήσατε (με τον Κουρουμπλή) τα 5 ευρώ  εισόδου που άλλωστε δεν εισπράταμε από τους χρονίως πάσχοντες και ανέργους και στείλατε αυτά τα 5 ευρώ στην κράτηση 6% ΟΛΩΝ των συντάξεων μηνιαίως! Και στο Ρέθυμνο και παντού, σας πήραν είδηση.

Παρακάτω, οι συνταξιούχοι Ρεθύμνου αφού καταγγέλουν στοχοποίηση – φτωχοποίηση του λαού (πού να αναφέρει τη λέξη «λαός» σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ όταν κέρδισε τις εκλογές), και τα καθημερινά συσσίτια που μας γυρίζουν στη Μικρασιατική καταστροφή του ’22 και την κατοχή του ’41 και που επίσης θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ άμα τη εμφανίσει του, τα παιδιά που λιποθυμούσαν και τους πάσχοντες θα τάιζαν τα μέτρα του Βαρουφάκη, οι συνταξιούχοι επισημαίνουν: «Η Υγεία βρίσκεται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων χρόνων (αν το προσέξατε Ξανθέ – Πολάκη, «των τελευταίων χρόνων»). Παρά τις αυξημένες παρακρατήσεις που πραγματοποιούνται κάθε μήνα από τις συντάξεις μας, έχουμε σοβαρό πρόβλημα, στερούμαστε τα φάρμακά μας. Δεν περισεύει ούτε ένα ευρώ. Απαιτούμε πλήρη επάνδρωση του Νοσοκομείου, ΠΕΔΥ και Κέντρων Υγείας».

Ως προς τις προσλήψεις νοσηλευτών, η ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε πως εφαρμόζοντας η Κυβέρνηση τον πίνακα επιτυχόντων ΑΣΕΠ του 1998, πριν 19 έτη επιτυχόντες, βρίσκονται νοσηλευτές 65 ετών, οικοδόμοι, φορτηγατζήδες, κομμώτριες, σαλεπιτζήδες. Ένας, ο δύσμοιρος, λόγω ηλικίας, κατέρευσε ενώ έσπρωχνε το φορείο, ως  του 2017 τραυματιοφορέας. Κάποιοι εξ’ αυτών κάλυψαν θέσεις στην ψυχική υγεία! Ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονταν ότι ισχύουν ως αληθή, μόνον οι ισχυρισμοί των συνδικαλιστών. Τώρα ο κανόνας (δικός τους) ανατράπηκε και αντιστράφηκε. Αλήθειες εκστομίζουν μόνον Ξανθός – Πολάκης. Αυτοί ξέρουν. Απεναντίας, η διεκτραγώδηση της αυταπάτης, κατ’ αυτούς από Συμβούλιο  Επικρατείας μέχρι οι εργαζόμενοι, ψεύδονται. Καμαρώστε τους. Τους συνιστούν ως γιουσουφάκια τους πειθήνια, Τρόικα, Ε.Ε, ΔΝΤ, ο ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ. Το Γιούρογκρουπ και η παγκοσμιοποίηση του Σόρος.

17/3 την επομένη, νέα προκήρυξη αφού είναι τζάμπα, γιατροί να φαίνονται στο ΓΝΡ επί ΣΥΡΙΖΑ και Ξανθού και όσο είδατε τους προηγούμενους θα δείτε και τούτους. 3 λοιπόν ειδικευμένοι χωρίς να ορίζεται ειδικότητα!!! Απίστευτο, πρωτοφανές, εξωφρενικό, ακόμα  και για μαϊμού προκηρύξεις όπου προθεσμία συμμετοχής ορίζονται 11 εργάσιμες!!! «Υπόχρεοι θητείας» εξάλλου θεωρούνται οι στρατευμένοι. Δεν υφίσταται λοιπόν προκήρυξη- πρόσληψη δηλαδή- για στρατιώτες που φυσικά δεν θα υπηρετήσουν σε αγροτικό ιατρείο. Είναι δυνατόν να διευκρινισθεί τι εννοεί εδώ η προκήρυξή τους; Δεν πίστευα στα μάτια μου το ... δούλεμα βλέποντας ξανά στις 24/3 καινούργια προκήρυξη προσλήψεων για πληθώρα γιατρών.

«Μηδέν εν τη αισθήσει, ει μη πρότερον εν τη νοήσει» διακήρυξαν οι Αρχαίοι Έλληνες, ετούτοι, μάλιστα εξ’ Αμαρίου και Σφακίων των ηρωικών αμφότερα, διαστρεβλώνουν ό,τι δεν κατανοούν ή αρνούνται να κατανοήσουν, καταργούν και καταστρατηγούν το συνοδευτικό επιχείρημα σε κάθε διάλογο και ανάπτυξη οποιασδήποτε αιτιολόγησης. Ας ασχοληθούν επομένως με τα εμμονικά, εντυπωσιοθηρικά, ερεβώδη, σαθρά, αφελή, ανεπαλήθευτα, ακροβατούντα, αλληλοσυγκρουόμενα, ανεύθυνα, αντιφατικά, αλλοπρόσαλλα, άμετρα, αμφιταλαντευόμενα ΤΟΜΥ τους, τα περί Τομ και Τζέρυ εξαγγελθέντα προ αμνημονεύτου χρόνου, για τα οποία χάριν του Ρεθύμνου (οποία τιμή) όπου πολιτεύεται, -δεν πήγε εννοείται και στη Λήμνο, την Ορεστιάδα, τα Φάρσαλα, τη Ζάκυνθο όπου το χειρουργείο παραμένει κλειστό επί μήνες-, συσκέπτεται αυτοπροσώπως και πασχίζει εν ονόματι της Μαρξιστικής διαλεκτικής ο κ. Ξανθός. Επιχειρεί να τα κάνει πάσα στους Δήμους, φορείς και τοπική κοινωνία ώστε αν άμποτε κάτι – α που λέει ο λόγος- προχωρήσει, να μην έχει ευθύνη ο ίδιος. Ψάχνουν για κτήρια, θ’ ανοίξουν τον Ιούνιο. Σε 3 μήνες! Τρία ΤΟΜΥ για την πόλη μας, 30 άτομα προσωπικό – υποτίθεται – θα προσλάβει. Τρία ΤΟΜΥ πορεύονταν τρεις μήνες στη λιακάδα, 30 τους ανέμεναν μέσα στ’ ανεμοβρόχι, τρία πουλάκια κάθονταν, τρεις το λάδι – τρεις το ξύδι. (Λαϊκόν άσμα σε ρυθμό αντάρτικου της Κουμουνδούρου).

Η ασύγγνωστη αφέλεια διαγράφηκε προ πολλού. Δόλος, σκοπιμότητα, κακότητα. Κοινός τόπος τα των εκ των ενόντων οιονεί κατασταλαγμένα υπολείμματα από τα στίφη, τις ορδές, καταγωγής τρίτης γενιάς γαλουχημένων αναρχοκομμούνων, αντιεξουσιαστών, αντιρατσιστών (φωτιά στα μπατζάκια τους), του βουνού και του λόγγου, της πόλης και του χωριού. Παιδισμοί. Εδώδιμα και αποικιακά που ανέγραφαν τα παλιά παντοπωλεία. Τα ξαπλώνουν προκρούστεια και θεατρικά για τα καλά συρροήν, καθ’ έξιν, εκ προμελέτης, παρα φύσιν και ανηλεώς επακόλουθα. Προσλήψεις, συνταξιούχοι, ΤΟΜΥφούμαρα, στην ίδια κλίνη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ