ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος

0

Προθεσμία μέχρι και τις 30 Ιουνίου θα έχουν οι φορολογούμενοι για να καταθέσουν την δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του 2017 σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Τροποποιήσεις διατάξεων της Δασικής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις.»

Σύμφωνα με την τροπολογία καθιερώνεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικών ετών 2016 και μετά, η 30η Ιουνίου του αμέσως επόμενου κάθε φορά φορολογικού έτους.

Η ρύθμιση αυτή κρίνεται απαραίτητη καθώς δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στους υπόχρεους ώστε να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, χωρίς με αυτόν τον τρόπο να επηρεάζεται η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή για την κατάθεση των δηλώσεων έχει ανοίξει από την περασμένη Πέμπτη.

Στην ίδια τροπολογία ρυθμίζονται από οκτώ σε έξι οι δόσεις καταβολής του φόρου για τα νομικά πρόσωπα. Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στα νομικά πρόσωπα και στις νομικές οντότητες να καταβάλουν τις δόσεις του φόρου τμηματικά από την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης .

Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων από οκτώ σε έξι, η πρώτη εκ των οποίων δεν καταβάλλεται πλέον με την υποβολή της δήλωσης αλλά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αυτής και οι υπόλοιπες πέντε μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ