ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Πρόσω ολοταχώς για υδατοδρόμιο…

0

Μπορεί να είναι αποκλεισμένο και ακτοπλοϊκά, αλλά και αεροπορικά από όλους τους υπόλοιπους προορισμούς της Ελλάδας, ωστόσο, αυτή την περίοδο έχει βάλει πλώρη για την δημιουργία υδατοδρομίου.

Ο λόγος για το Ρέθυμνο, όπου η πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, Ρένα Κουτσαλεδάκη, "άνοιξε τα χαρτιά της στην "Ν.Τ.Κ." για τον διεθνή διαγωνισμό που είναι στα σκαριά για την ανάθεση του έργου σε ιδιώτη, καθώς και για τα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσει το Ρέθυμνο από τις πτήσεις υδροπλάνων…

Του χρόνου το καλοκαίρι, όπως όλα δείχνουν, το Ρέθυμνο -που στερείται ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης- θα αποκτήσει υδατοδρόμιο και κατ' επέκταση τα πρώτα του υδροπλάνα. Και αυτό  διότι δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί οι όροι του διεθνούς διαγωνισμού που θα γίνει για την ανάθεση του έργου σε ιδιώτη.

Η πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, Ρένα Κουτσαλεδάκη, ανοίγοντας τα χαρτιά της στην "Ν.Τ.Κ." εξηγεί πως η κατασκευή ενός τέτοιου σημαντικού έργου θα δώσει το "φιλί της ζωής" στην οικονομία του Ρεθύμνου κατά τους θερινούς μήνες, καθώς κάλλιστα μπορεί να συνδυαστεί και με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Στην παρούσα φάση το νομικό τμήμα του λιμενικού ταμείου επεξεργάζεται τους όρους που θα αναγράφονται στον διαγωνισμό, δεδομένου ότι η επένδυση που θα γίνει για την δημιουργία του υδατοδρομίου στο Ρέθυμνο, θα επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο την ανάδοχο εταιρία.

Ένα ακόμα σημείο που δημιουργεί ζητήματα στην παρούσα φάση, είναι το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμα ανοίξει οι προορισμοί που θα έχουν ανοικτή θαλάσσια επικοινωνία με το Ρέθυμνο.

Η χωροθέτηση του υδατοδρομίου προσδιορίζεται στην περιοχή πίσω από τον ενετικό φάρο στην πλευρά του εμπορικού λιμανιού και ήδη για το θέμα αυτό έχει εξασφαλιστεί και η σύμφωνη γνώμη της αρχαιολογίας.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ