ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σκοτώθηκε Ρεθεμνιώτης Υποστράτηγος στο ελικόπτερο που συνετρίβη στην Ελασσόνα

0

 

Ο Υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης που σκοτώθηκε στο ελικόπτερο που συνετρίβη στην Ελασσόνα.

 

Από την Ελεύθερνα Μυλοποτάμου ήταν η καταγωγή του  Υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, τραγικού θύματος από την πτώση ελικοπτέρου που συνετρίβη το πρωί στην Ελασσόνα.

Από το αεροπορικό δυστύχημα, που βύθισε στο πένθος τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι νεκροί τέσσερις επιβαίνοντες ενώ μία γυναίκα είναι βαριά τραυματισμένη.

Το στίγμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Χιούι χάθηκε περίπου στις 7:50 το πρωί καθώς κατευθυνόταν από τη Λάρισα στην Κοζάνη και κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου, μεταξύ Ελασσόνας και Κοζάνης.

Το ελικόπτερο μετέφερε τον υποδιοικητή της Α' Στρατιάς και τέσσερις ακόμα αξιωματικούς. Θα πετούσε κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται τακτικά. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΓΕΣ, οι τέσσερις σοροί που ταυτοποιήθηκαν ανήκουν στον Υποστρατήγο Ιωάννη Τζανιδάκη, στον Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, στον Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και στον Υπολοχαγο (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή.

Η γυναίκα που ανασύρθηκε ζωντανή είναι η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο Κρητικός Ιωάννης Τζανιδάκης,ο υποδιοικητής της Στρατιάς, υποστράτηγος Ιππικού Τεθωρακισμένων.

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης κατάγονταν από την Ελεύθερνα,του Ρεθύμνου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ

"Πτώση Ελικοπτέρου του ΣΞ»: «Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.

Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος.

Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος."

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ