ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα προτελευταία τεχνικά έργα της δημοτικής αρχής…τα τελευταία και αποχαιρετιστήρια του χρόνου (2018) ενόψει δημοτικών εκλογών (άνοιξη του 2019)

0

Του Γιώργου Ταταράκη

Ο δήμαρχος αφού βασανίστηκε αρκετά όπως φάνηκε, «γέννησε» σε δόσεις τους τελευταίους Αντιδημάρχους της θητείας του. Στην τελευταία φουρνιά ξαναγεννήθηκε ο νυν απολογητικός Αντιδήμαρχος Έργων…για να ολοκληρώσει το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου ή μάλλον να το διαιτητεύσει!

Είθισται τα δύο τελευταία χρόνια πριν τις εκλογές (εθνικές ή δημοτικές) οι κυβερνώντες να ολοκληρώνουν έργα άρον-άρον για να τα πιστωθούν ως περατωμένα επί των ημερών τους. Πάνω σε αυτή τους την πρεμούρα ενίοτε έργα κυριολεκτικά «εκτελούνται» στο βωμό της εικόνας. Από αυτή την πρακτική ουδόλως παρεκκλίνει η δημοτική αρχή δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα πέρσι με τη viral ασφαλτόστρωση της οδού Επ. Μαρούλη όπου «κατάφερε» να παντρέψει την τεχνική καινοτομία, με την «προ(σ)βολή» της πόλης.

Τη συνέχεια φέτος πήρε η άτυχη Αρκαδίου, όπου επί του ιματισμού της έριξαν κλήρο ΔΕΗ και ΔΗΜΟΣ, με το ΔΗΜΟ τελικά να την ξαναντύνει μετά την Ανάσταση του Κυρίου…με την επίβλεψη των πρώτων τουριστών! Εκτιμώ ότι ο διαιτητεύων Αντιδήμαρχος έργων θα πρότεινε στους άτυχους καταστηματάρχες να εορτάσουν το Πάσχα με τους Παλαιοημερολογίτες για να «κερδίσουν» έστω 14 μέρες από το χαμένο χρόνο των Ορθοδόξων.

Την ίδια περίοδο, μετά 3 χρόνων υποσχέσεων και «συντονισμού» ΔΗΜΟΥ και ΔΕΗ, αναπλάστηκε η Βάρδα Καλλέργη. Ανακούφιση για τους καταστηματάρχες και κατοίκους για την ομολογουμένως αναβαθμισμένη εικόνα ΑΛΛΑ ο ΔΗΜΟΣ ξέχασε να συνεργαστεί με τη συνιστώσα του, τη ΔΕΥΑΡ, καταργώντας τη μία από τις δύο σχάρες παροχέτευσης ομβρίων όλης της κατηφορικής Βάρδα Καλλέργη, από τη Λεωφ. Κουντουριώτη μέχρι την Παραλία! (180μ περ.) Εκείνης που υπήρχε στη συμβολή Γερακάρη-Βάρδα Καλλέργη. Την ίδια τύχη είχε και το παρακλάδι της Β. Καλλέργη, το έντονα κατηφορικό στενάκι Χρ. Μακρή με μοναδική σχάρα στο τέλειωμα του.

Αυτή η παράλειψη θα σημάνει συναγερμό στη ΔΕΥΑΡ το χειμώνα από τα παράπονα των περιοίκων, όταν θα δουν σε έντονες βροχοπτώσεις να σχηματίζεται επιφανειακά ο χείμαρρος Καμαράκι επί της Βάρδα Καλλέργη με τον παραπόταμο του επί της Χρ. Μακρή. Τότε θα επέμβουν οι δύο διαιτητές, πολιτικοί Προιστάμενοι, Αντιδήμαρχος έργων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, ζητώντας συγνώμη για την παράλειψη…για να ξανασκάψουν το πρόσφατα τελειωμένο έργο.

Οι τεχνικές παρατηρήσεις μου, δεν έχουν σκοπό να «πουλήσουν» εξυπνάδα αλλά να επισημάνουν μελλοντικά προβλήματα λόγω έλλειψης συντονισμού με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Επειδή τυχαίνει, ως ηλικιακά μεγαλύτερος, να γνωρίζω τους μηχανικούς της ΔΕΥΑΡ (Δ/ντή  κ.ά) καθώς και τους παλιούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου (Δ/ντή, κ.ά), οι οποίοι είναι εξαίρετοι, έμπειροι και μάχιμοι, κάνω έκκληση να βοηθήσουν τους πολιτικούς προισταμένους τους (Αντιδήμαρχο έργων- Πρόεδρο ΔΕΥΑΡ) ώστε τα όποια έργα του ΔΗΜΟΥ, υπό την ευρεία έννοια, (ΕΡΓΟΔΟΤΗ-ΕΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑ) να τυγχάνουν του απαραίτητου συντονισμού.

Επίσης θα παρακαλούσα να «επιβάλλουν» με την εμπειρία που διαθέτουν, κατά την παραλαβή των μελετών, τη συμβατότητα τους ώστε να αποφεύγονται έγκαιρα προβλήματα κατά την εφαρμογή τους καθώς και την έγκριση ρεαλιστικών χρονοδιαγραμμάτων γιατί μέχρι σήμερα αυτά έχουν πληγώσει αρκετά όλους τους δημότες, τόσο με την παραβίαση τους όσο και με την άστοχη χρονοκατανομή των επί μέρους εργασιών.

Το ζητούμενο δεν είναι η επαναλαμβανόμενη κλαψιάρικη συγνώμη των αιρετών προισταμένων αλλά η έντεχνη και σύμφωνα με το εκάστοτε χρονοδιάγραμμα εκτέλεση των έργων, με τη δική σας βοήθεια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ