ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρεις τελευταίες ταινίες από το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

0

Οι τρεις τελευταίες ταινίες από το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ.) θα προβάλλει τις τρεις τελευταίες ταινίες (τρίτη μέρα προβολών) από το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Φ.Ν.Θ.), την Δευτέρα 24 Απριλίου στον κινηματογράφο «Απόλλων» από 5 μ.μ. έως 8 μ.μ.

Αναλυτικά:

ΙΧΘΥΣ, του Χρήστου Καραλιά, Ελλάδα, 2017, 33΄

Μία εξαμελής οικογένεια ζει σ’ ένα κτήμα με ψηλούς φράχτες έξω από την Αθήνα. Μια διαφορετική προσέγγιση της ζωής και της ανατροφής των παιδιών σε υπεύθυνους ενήλικες με βάση την αγάπη και τη σχέση τους με τον Χριστό.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΖΩΗ - ΑΠΟ ΑΓΚΑΘΙ ΡΟΔΟ, της Νικόλ Αλεξανδροπούλου, Ελλάδα, 2016, 50΄

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος μιλάει με μεταμοσχευμένους, συγγενείς ασθενών και χειρουργούς για το μεγαλείο της δωρεάς μοσχευμάτων, τις τεράστιες λίστες αναμονής, των αγώνα δρόμου των γιατρών, τα προβλήματα του συστήματος.

ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ Η ΣΗΜΑΙΑ..., του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, Ελλάδα, 2016, 109΄

Βούρβουρα, ένα ορεινό χωριό στην Αρκαδία του Γκαίτε. Μία αυτάρκης κοινωνία που ζει με ό,τι η ίδια παράγει, ενώ τα παιδιά της στο σχολείο μαθαίνουν γράμματα και τραγουδάκια για τη σημαία. Η πορεία κάποιων ανθρώπων, η πορεία μιας χώρας. Μια βιτρίνα εθνικής υπερηφάνειας στηριγμένη στον καταναλωτικό πυρετό και στο δανεισμό.

Γενική είσοδος για κάθε μέρα προβολών (δύο ή τρεις ταινίες) 5 €, για τα μέλη της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ. και φοιτητές 3 €, παιδιά έως 12 ετών 2 €.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017

Με αυτές τις προβολές των ντοκιμαντέρ συμπληρώνονται οι προβολές της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ. για την περίοδο 2016-2017. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους που παρακολούθησαν τις προβολές της από τον περασμένο Νοέμβριο. Ραντεβού τον Νοέμβριο του 2017 με όπως πάντα ποιοτικές ταινίες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ