ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Boeing: Εξοικονόμηση έως 3 εκατ. δολ. ανά αεροσκάφος από «εκτυπωμένα» εξαρτήματα

0

Η 3D εκτύπωση μπορεί να μην έχει φέρει ακόμη την «οικιακή επανάσταση» που πολλοί ήλπιζαν, ωστόσο συνεχίζει να βρίσκει νέες εφαρμογές στην κατασκευαστική βιομηχανία.

Τελευταίο παράδειγμα, σύμφωνα με το Reuters, η χρήση από την Boeing «εκτυπωμένων» εξαρτημάτων από τιτάνιο στην παραγωγή του 787 Dreamliner.

Πρόκειται για τα πρώτα «εκτυπωμένα» δομικά στοιχεία αεροσκαφών, τα οποία θα εγκριθούν από την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, όπως αναφέρει η Norsk Titanium, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Χάρις σε αυτά, η Boeing θα μπορεί να μειώσει το κατασκευαστικό κόστος έως και 3 εκατ. δολάρια ανά αεροπλάνο.

Η μείωση του κόστους είναι κρίσιμη για την Boeing, η οποία μέχρι και πέρυσι έγραφε ζημίες με την κατασκευή κάθε Dreamliner. Βέβαια, αυτό είναι φυσιολογικό για κάθε καινούριο μοντέλο αεροσκάφους, καθώς οι εταιρείες δαπανούν αρχικά τεράστια ποσά στο R &D και την κατασκευαστική διαδικασία, περιορίζοντας στην συνέχεια το κόστος παραγωγής.

Ωστόσο, στην περίπτωση του Dreamliner, ο στόχος περιορισμού του κατασκευαστικού κόστους ήταν ακόμη πιο επιτακτικός, καθώς στο συγκεκριμένο αεροσκάφος γίνεται εκτεταμένη χρήση του τιτανίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ