ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Γερά πορτοφόλια έρχονται & αφήνουν έως 3000€ σε μια εβδομάδα

0

Στο 41% φτάνει η αύξηση στις προκρατήσεις των Ρώσων τουριστών προς την Κρήτη, που μετά τη Χαλκιδική και την Κέρκυρα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός. Μάλιστα, φέτος από τη Ρωσία προσεγγίζουν το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου πάνω από 10 αεροπορικές εταιρείες, κυρίως από τα αεροδρόμια της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης.

Συνολικά οι εκτιμήσεις για την Ελλάδα κάνουν λόγο για 1 εκατομμύριο Ρώσους τουρίστες, με την Κρήτη να καταλαμβάνει σχεδόν το 1/3 των τουριστικών αφίξεων των Ρώσων που επιλέγουν την πατρίδα μας για διακοπές.

Παρόλο που το 2017 ανακηρύχθηκε στη Ρωσία ως "Έτος Τουρκίας", η γεωπολιτική κατάσταση στη γειτονική χώρα αποθαρρύνει τους Ρώσους τουρίστες να την επιλέξουν ως προορισμό. Οι ακυρώσεις των πακέτων προς την Τουρκία, η ενίσχυση της ισοτιμίας του ρουβλίου και οι συνεχείς αναβολές στην επανέναρξη της γραμμής Ρωσίας-Αιγύπτου είναι οι βασικοί παράγοντες που φέτος η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία θα είναι αυξημένη κατά 15 με 20%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του βραβευμένου ως "Αγαπημένου Tour Operator της Ρωσίας", Tez Tour, για το 2017 υπάρχει μεγάλη αύξηση σε προκρατήσεις συγκριτικά με το 2017. Για την Κρήτη η αύξηση είναι 41%, για τη Χαλκιδική 132%, για την Πελοπόννησο 14%, για τη Ρόδο 18% και για την Κέρκυρα 115%.

Η ανθρωπογεωγραφία

Αυτό βέβαια που χρειάζεται άμεση ανάλυση για την κρητική τουριστική μας βιομηχανία είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τουριστών μας, που σε καμιά περίπτωση δε συμβαδίζουν με τα ποσοτικά. Αδιαμφισβήτητα οι Ρώσοι τουρίστες έχουν ένα υψηλότερο εισόδημα σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς, χωρίς όμως να αφήνουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους στην τοπική αγορά. Ένας μέσος Ρώσος τουρίστας σε μια εβδομάδα διακοπών στην Κρήτη μπορεί να αφήσει στην τοπική αγορά μέχρι και 3.000 ευρώ, όταν μπει στη διαδικασία να κάνει αγορές γουναρικών, ενώ αρκετά χρήματα αφήνει και για τη διατροφή του.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Ελβετοί, που για μια εβδομάδα διακοπών μπορούν να ξοδέψουν περίπου 1.500 ευρώ, διαθέτοντας ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων σε αγορές κοσμημάτων αλλά και στη διατροφή.

Μάλιστα, με βάση τα νέα δεδομένα οι Ρώσοι μαζί με τους Γάλλους είναι οι τουρίστες που το 2017 θα ξοδέψουν περισσότερα χρήματα κατά άτομο συγκριτικά με το 2017. Από την επεξεργασία των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας, ένας Ρώσος τουρίστας το 2016 ξόδεψε κατά μέσο όρο 608 ευρώ, ενώ το 2017 θα ξοδέψει 613 ευρώ. Την ίδια ώρα ένας Γάλλος ξόδεψε 379 ευρώ το 2016 και φέτος θα ξοδέψει 520 ευρώ.

Μόλις το 4% των Ρώσων έχει έρθει στην Ελλάδα

Παρά το γεγονός ότι οι ρωσικές αφίξεις ανεβαίνουν πολύ τα τελευταία χρόνια προς τη χώρα μας, η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να πιάσει το μέγιστο των δυνατοτήτων της στη ρωσική αγορά, μιας και το 24% των Ρώσων δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επισκεφτεί στο μέλλον τη χώρα μας. Μεγάλες δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών ροών από τη Ρωσία στη χώρα μας διαφαίνονται σε νέα έρευνα του ρωσικού ανεξάρτητου, μη κυβερνητικού οργανισμού δημοσκοπήσεων και κοινωνικών ερευνών Levada Center, σύμφωνα με την οποία μέχρι σήμερα μόνο το 4% των Ρώσων έχει επισκεφτεί την Ελλάδα.

Από την ανάλυση δεδομένων που εξήχθησαν από δείγμα 1.600 ανθρώπων από 48 περιοχές της Ρωσίας, μέσω προσωπικών συνεντεύξεων την περίοδο 21-24 Απριλίου 2017, σχετικά με τους δημοφιλέστερους προορισμούς του εξωτερικού, το 24% των Ρώσων δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επισκεφτεί στο μέλλον τη χώρα μας, το 68% το αποκλείει, το 94% δεν την έχει επισκεφτεί ποτέ, ενώ ο αριθμός των Ρώσων που σκέφτονται να επισκεφτούν την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι ανήλθε στο 2-4% των ερωτηθέντων.

Αύξηση προκρατήσεων από Ρώσους

Χαλκιδική      132%

Κέρκυρα      115%

Κρήτη      41%

Ρόδος      18%

Πελοπόννησος      14%

Ποιες χώρες επισκέπτονται οι Ρώσοι

Τουρκία      13%      Το 81% δεν έχει ταξιδέψει ποτέ

Αίγυπτος      9%      Το 88% δεν έχει ταξιδέψει ποτέ

Ταϋλάνδη      6%      Το 93% δεν έχει ταξιδέψει ποτέ

Ισπανία      4%      Το 96% δεν έχει ταξιδέψει ποτέ

Ελλάδα      4%      Το 94% δεν έχει ταξιδέψει ποτέ

Κύπρος      3%      Το 96% δεν έχει ταξιδέψει ποτέ

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα      3%      Το 96% δεν έχει ταξιδέψει ποτέ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ