ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ε.Ε.: Διακοπή χρηματοδότησης ΜΚΟ στην Ελλάδα μετά από καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων

0

Η Ε.Ε. αναστέλλει την χρηματοδότηση μη κυβερνητικού οργανισμού και ανθρωπιστικού εταίρου της, υπεύθυνου για τη διαχείριση του προσφυγικού στην Ελλάδα, μετά από καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων από μέλη του οργανισμού, αλλά και πιθανή διαφθορά τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιτρόπου, αρμόδιου για την ανθρωπιστική βοήθεια, Χρήστου Στυλιανίδη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Κομισιόν “έχει θεσπίσει μηχανισμό για την παρακολούθηση και τη διασφάλιση της εφαρμογής της ανθρωπιστικής της χρηματοδότησης παγκοσμίως με πλήρη σεβασμό όλων των ανθρωπιστικών αρχών και της  δημοσιονομικής διαχείρισης”.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται πως μέριμνα της Επιτροπής είναι “η ευημερία των δυνητικών θυμάτων. Κατά συνέπεια, θα διασφαλίσουμε ότι τους παρέχεται άμεση στήριξη”.

“Έχουμε ήδη ενημερώσει τις ελληνικές αρχές και έχουμε υποβάλει την υπόθεση στην OLAF, το γραφείο της ΕΕ για την καταπολέμηση της απάτης, για άμεση έρευνα”, σημειώνει ο Επίτροπος, ενώ τονίζει πως λαμβάνονται μέτρα για την αναστολή πληρωμών στον εταίρο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ