ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η επιστήμη έχει λύσεις για την παχυσαρκία

0

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο Διατροφής και Ψυχολογίας: Μπερδεμένοι με τη Διατροφή; Όλα όσα θα ήθελα να ξέρω για να τρέφομαι σωστά! Διοργανωτές του σεμιναρίου ήταν οι Διαιτολόγοι- Διατροφολόγοι, με εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχες και στην Παχυσαρκία ενηλίκων και παιδιών, Θεανώ Ι. Γουμενάκη και Μαρίνα Κυριακοπούλου – Παπαδάκη, καλεσμένη τους η ψυχολόγος Δρ. Μαργαρίτα Αγγελική Σχινά, καθηγήτρια στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Διατροφικών Διαταραχών ( ΚΕΑΔΔ ). Το σεμινάριο έλαβε χώρα το Σάββατο 6 Μαΐου στο Κέντρο Λόγου και Επικοινωνίας, Logopedia.

Η ψυχολόγος Δρ. Σχινά, μέσα από τη γνώση και την εμπειρία της σχετικά με ανθρώπους που έχουν διαταραγμένη σχέση με το φαγητό, μίλησε για την αντιμετώπιση του στρες στην καθημερινή μας ζωή και πώς μπορούμε να έχουμε θετική ψυχολογία και ενσυνείδητη διατροφή. Μας καθοδήγησε στην εύρεση απλών και εύκολων τρόπων να απολαμβάνουμε το γεύμα με ευχαρίστηση και να φροντίζουμε τον εαυτό μας με αγάπη.

Ακολούθησε η ομιλία της διατροφολόγου Κα. Γουμενάκη στην οποία παρουσίασε τη σύνδεση διατροφής και ψυχολογίας και πώς η τροφή μπορεί να γίνει ένα θεραπευτικό μέσο. Επίσης, μίλησε για το νέο επιστημονικό κλάδο τη Διατροφογενετική, τη σχέση που υπάρχει δηλαδή μεταξύ των γονιδίων ( DNA )και της διατροφής και πώς μέσω αυτών έχουμε πλέον εξατομικευμένη διατροφική προσέγγιση. Από τα κύτταρα που μαζεύονται από το εσωτερικό του μάγουλου με τρίψιμο παίρνουμε πληροφορίες για τα ποσοστά λίπους, υδατανθράκων και λιπών που χρειαζόμαστε, τις ανάγκες μας σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, αν μπορούμε και χρειαζόμαστε να λαμβάνουμε συμπληρώματα διατροφής, πόσο αλάτι, καφέ, αλκοόλ μπορούμε να καταναλώσουμε, την ανοχή στη γλουτένη και στη λακτόζη, στοιχεία για την ψυχολογία μας που σχετίζονται με τη διατροφή μας, προδιάθεση για παθήσεις και διατροφική αντιμετώπιση αυτών ακόμα και την ακριβή  βιολογική μας ηλικία.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την ομιλία της διατροφολόγου Κα. Κυριακοπούλου- Παπαδάκη, η οποία μίλησε για την λήψη συμπληρωμάτων, αν προκαλούν επιβάρυνση στον οργανισμό και κατά πόσο αναγκαία είναι στην  σημερινή εποχή. Αναφέρθηκε επίσης στην νέα προσέγγιση και εκτίμηση της υγείας, μέσω της Μεταβολομικής. Εξήγησε πώς μέσω της εκτίμησης ειδικών δεικτών σε ούρα ανθρώπων, δίνετε η δυνατότητα να εντοπιστούν συγκεριμένα μεταβολικά μπλοκαρίσματα και έπειτα η αποκατάσταση αυτών, μέσω θρεπτικών συστατικών.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε και από τις δυο διαιτολόγους στην καλή λειτουργία του εντέρου για την καλή σωματική και ψυχολογική υγεία.

Η Διατροφογενετική και η Μεταβολομική είναι απλές και ανώδυνες εξετάσεις, οι οποίες βοηθούν τους διατροφολόγους στην αποτελεσματικότερη προσέγγιση ανθρώπων με δυσκολία στην Απώλεια Βάρους, Χρόνια Κόπωση, Αυτοάνοσα, Καρκίνο, Θρομβοφιλία, Διαβήτη Τύπου ΙΙ, Οστεοπόρωση, Υπέρταση, Καρδιαγγειακά, Μεταβολικό Σύνδρομο, Χρόνιο ´Αγχος, Κατάθλιψη, Κακή Εντερική Λειτουργία.

Η επίτευξη της καθημερινής σωματικής και ψυχικής ευεξίας και η ενεργοποίηση της ικανότητας αυτοθεραπείας του ανθρώπου είναι εφικτή, αρκεί να απευθυνθούμε σε επαγγελματίες υγείας με γνώση και ευαισθησία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ