ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Εφημ. «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ» τιμά το Νίκο Ψαρουδάκη του Μαρίνου Γαλανάκη

0

Β' ΜΕΡΟΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ

4.Ο κ. Καραμανλής άφησε να περάσει άπρακτος ο πολύτιμος χρόνος από 24.7.1974 έως14.8.1974, κι αυτό δήθεν γιατί την Ελλάδα τη δέσμευαν οι συμφωνίες, τη στιγμή, που οιίδιες συμφωνίες δεν εμπόδιζαν την Τουρκία να μεταφέρει στην Κύπρο το στρατό τουΑττίλα ΙΙ! Τι εμπόδιζε άλλωστε την Ελλάδα και στη Γενεύη να συζητά και στην Κύπρο να οχυρώνεται; Το ίδιο ένοχο είναι και το επιχείρημα ότι η βοήθεια δεν ήταν δυνατή, γιατί οι δυνάμεις μας έναντι των Τούρκων ήταν 1 προς 3, αφού η αναλογία αυτή  του 3 προς 1 είναι απαραίτητη σ’ αυτόν που ενεργεί την επίθεση και όχι σ’ αυτόν που αμύνεται. Με την λογική του ηττοπαθούς Καραμανλικού επιχειρήματος, η Ελληνική Ιστορία έπρεπε να ήταν τελείως διαφορετική και η Ελλάδα να είχε σβήσει από το χάρτη!

  1. Ο κ. Καραμανλής διεχειρίζετο το μεγάλο Κυπριακό θέμα προσωπικώς. Έπαιρνε αποφάσεις μόνος του, χωρίς ούτε μια φορά να συγκαλέσει πολεμικό Συμβούλιο με συμμετοχή του Υπουργικού Συμβουλίου,  ωσάν το Κυπριακό να ήταν κάποια ασήμαντη υπόθεση. Έτσι πέρασαν τρεις εβδομάδες της εκεχειρίας άκαρπες, με σπασμωδικές ενέργειες, έκδοση και ανάκληση διαταγών, με αποτέλεσμα το ηθικό των Κυπριακώνδυνάμεων να δέχεται συνεχή πλήγματα και το εθνικό θέμα να χαθεί. Μεγάλη είναι ηευθύνη για την μη εφαρμογή των επιτελικών σχεδίων που υπήρχαν για την αντιμετώπιση της κρίσιμης για την Κύπρο κατάστασης με τον Αττίλα Ι.
  2. Για τη μη αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων στην Κύπρο στην περίοδο της εκεχειρίαςο κ. Καραμανλής υποστηρίζει ότι δεν ήταν δυνατή γιατί: α) Τέτοιες δυνάμεις δεν υπήρχανστην Ελλάδα.

β) δεν υπήρχαν τα αναγκαία οχηματαγωγά πλοία για τη μεταφορά τους.

γ)Κι αν υπήρχαν τα πλοία δεν θα έφταναν απαρατήρητα στον προορισμό τους, αλλά κι αν έφταναν στον προορισμό τους οι δυνάμεις αυτές, θα ήταν προβληματική η εκπλήρωση της αποστολής τους από έλλειψη αεροπορικής υποστήριξης και αδυναμίας συνεχούς ανεφοδιασμού.

Όλ’ αυτά αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις του κ. Καραμανλή και της περί αυτόν στρατιωτικής ηγεσίας.

Από μαρτυρικές καταθέσεις και το πόρισμα του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων (Δ/νση Κυπριακού) που συνετάγη το Φεβρουάριο του 1976 βάσει σχετικών εκθέσεων (μέρος ΙΙ του πορίσματος), προκύπτει ότι «η προσέγγυσις εις την Νήσον ήτο εφικτή με κάποιον παραδεκτόν βαθμόν κινδύνου (π.χ. αεροσκάφη Νοράτλας, υποβρύχια, αρματαγωγό ΛΕΣΒΟΣ) άρα και μαχητικών αεροσκαφών. Απεδείχθη επίσης, ότι η κατά συγκεκαλυμμένον τρόπον   περιορισμένη ενίσχυση του αγώνος εις Κύπρον διά μεμονωμένως πλεόντων εμπορικών πλοίων ήτο εφικτή.

Ο πτέραρχος κ. Ν. ΚουρήςΑρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατέθεσε: «Υπήρχον κίνδυνοι αποστολής της Μεραρχίας στην Κύπρο, αλλά ο κίνδυνος υπερτονίστηκε». Και ο ίδιος ο Αβέρωφ κατέθεσε: «Να αποσταλούν ελαφρές δυνάμεις ήτο εύκολο…». Ο αντιπλοίαρχος Ευθ. Πετρόπουλος κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή χάρτες και πίνακες, που πείθουν ότι ήταν δυνατή η αποστολή ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο κατά την διάρκεια της εκεχειρίας με «μεμονωμένα πλοία με ταχύτητες πάνω από 11 κόμβους πλέοντα σε διάφορες πορείες παραπλάνησης κατά την διάρκεια της ημέρας και διεισδύοντα με το πρώτο σκότος της νύκτας στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, έτσι ώστε να φτάσουν έγκαιρα στους λιμένες τηςΚύπρου, να εκφορτώσουν και στην συνέχεια ν’ αποπλεύσουν κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Έτσι με σχεδίαση μεταφορών αυτού του τρόπου  και προγραμματισμού ροής πλοίων, μεμονωμένων  εμπορικών πλόων, ήταν δυνατόν να μεταφερθούν στην Κύπρο, σε λιγότερο από 20 μέρες, πάνω από 20.000 στρατού, πάνω από 150 άρματα μάχης, Μ47/Μ48, αρκετές μοίρες αυτοκινούμενου πυροβολικού, αντιαρματικά κ.λπ. αναγκαία οχήματα υποστήριξης».

«Για τη μεταφορά αυτή», συνεχίζει, υπήρχαν τότε – Ιούλιος 1974 – αρκετά διαθέσιμα και κατάλληλα εμπορικά πλοία, τα οχηματαγωγά Ρέθυμνο, Κνωσσός, Φαιστός…». Μπορούσελοιπόν να εξευρεθούν τα μέσα και υπήρχε τρόπος να σταλούν ενισχύσεις στην Κύπρο και βεβαίως η σκέψη των Καραμανλή – Αβέρωφ να σταλεί η μεραρχία με νηοπομπή φανερά, ήταν ολοφάνερα λάθος και μάλλον ελέχθη για να είναι δικαιολογημένη η ασυζητητίαπόρριψή της και να κλείσει το θέμα.

Ο κ. Καραμανλής ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχαν στην Ελλάδα στρατιωτικές δυνάμεις για νασταλούν στην Κύπρο: Στο συνοπτικό πρακτικό της 3.8.74 οι αρχηγοί βεβαιώνουν ότι ήταν ήδη μία από πολλού καιρού έτοιμη προς αποστολή βοήθεια.

Ο κ. Καραμανλής δίδει εντολή να ετοιμαστεί μια μεραρχία, για να σταλεί στην Κύπρο. Γιατί όμως δεν έστελνε μια ήδη έτοιμη μεραρχία, οπότε θα κέρδιζε τις 6 έως 8 ημέρες που χρειαζόταν η προετοιμασία της;«

» Ο κ. Καραμανλής στο διάγγελμα του της 15.8.1974 λέει τα εξής χαρισματικά της δικής του βούλησης: «Διά την Ελλάδα ετέθη άμεσον και μέγα δίλημμα: Πρέπει να αντιδράσει με βία στη βία, με δολιότητα στη δολιότητα; Πρέπει και αυτή να προσφύγει το νόμο της ζούγκλας;»…

Με ποια όμως λογική, ηθική και νομική έννοια, η άμυνα αποτελεί  βία και προσφυγή στονόμο της ζούγκλας; Βία και ζούγκλα ήταν η εισβολή των Τούρκων Αττίλας Ι και ΙΙ. Η αντίσταση των Κυπρίων ήταν άμυνα, πράξη επιτρεπτή και ιερή και κατά το θείο και κατά το ανθρώπινο δίκαιο!

Ο κ. Καραμανλής δεν είχε την πολιτική βούληση της βοήθειας των μαχόμενων δυνάμεων της Κύπρου και επιστρατεύει όλες τις προφάσεις που ήταν δυνατόν να ευρεθούν για να δικαιολογήσει την πολιτική του. Αυτό είναι ολοφάνερο και στα λόγια του και στις αλλοπρόσαλλες ενέργειες και του ίδιου και των συνεργατών του.

Γι’ αυτό ο κ. Καραμανλής είναι βαρύτατα υπόλογος και στη γενιά μας και στην ιστορία. Στάθηκε ανίκανος να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να φέρει το πνεύμα της εθνικής ενότητας και ανάτασης. Ήρθε ως κλέφτης της εξουσίας και ως κλέφτης  εσκέπτετο τη διατήρησή της και όχι ως εθνικός ηγέτης που βλέπει μπροστά, εμπνέει και οδηγεί το έθνος στον δρόμο της ιστορίας του.

 

Μονάχα τις επίλεκτες μονάδες που βρισκόταν στην Αττική και που παραπονείται ότι ήθελαν να τον ανατρέψουν, αν έστελνε στην Κύπρο, ήσαν αρκετές να ρίψουν τους εισβολείς στην θάλασσα. Οι δυνάμεις που είχαν προδοθεί από τον Ιωαννίδη  πίστευαν στην ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και δεν χρειάζονταν παρά μόνο δυο καλά λόγια από τον Καραμανλήγια να ξεχυθούν ακράτητοι στην υπηρεσία του έθνους. Αλλά ο κ. Καραμανλής… παρέμεινε ένας κοινός πολιτικός της εξουσίας, λαχείο στα χέρια των τυχοδιωκτών της Άγκυρας και των Αγγλοαμερικανών συνεταίρων τους. Έτσι απλώς συνέχισε το έργο του Ιωαννίδη, στηνυπηρεσία των ίδιων σκοτεινών συμφερόντων και δυνάμεων. Η διαφορά τους, εκτός από τα μέσα, είναι και στο τέλος τους. Ο ένας βρίσκεται στη φυλακή ως προδότης- και είναι! Ο άλλος είναι ελεύθερος και παριστάνει τον εθνάρχη – ενώ δεν είναι!

Ν. Ψαρουδάκης»

Ο μεγάλος αυτός Πατριώτης στο βιβλίο του, με τίτλο «Η Κυπριακή τραγωδία χωρίς μάσκα», (έκδοση: Χριστ. Δημοκρατία, Αθ. 1988, σελ. 541 κ.ε.) προσθέτει ακόμη και ότι: «Το Κυπριακό είναι στην ουσία μια αλυσίδα σφαλμάτων, κακών χειρισμών, εγκληματικών ενεργειών και προδοσίας! Όσο σκληρός κι αν είναι ο λόγος, η Κύπρος προδόθηκε και πριν την Χούντα και από τη Χούντα και μετά τη Χούντα! Αν δε υπήρχε η προδοσία η Κύπρος δεν θα έφτανε ποτέ στο σημερινό χάλι. Το θέμα της αυτοδιάθεσης ήταν τόσο κρυστάλλινο και τόσο κραυγαλέο, που δε χρειαζόταν πολλά για να κερδηθεί. Υπομονή χρειάζονταν, επιμονή και αταλάντευτη θέση, σε κάθε άλλη προτεινόμενη «λύση». Από τι στιγμή που η ελληνική πλευρά δέχτηκε να συζητήσει κάτι έξω από την αυτοδιάθεση, από τη στιγμή εκείνη τοΚυπριακό είχε χαθεί, οι εχθροί του είχαν πετύχει το σκοπό τους. Κι εδώ ακριβώς είναι το μεγάλο «κατηγορώ» εναντίον και της Ελληνικής και της Κυπριακής Ηγεσίας: Είτε από κόπωση, είτε για να μη δυσαρεστήσουν τους Αγγλοαμερικάνους – τους πάντοτε συμμάχους μας, αλλά ποτέ φίλους μας! – είτε από μωροφιλοδοξία, ιδιοτέλεια και υποτέλεια, εγκατέλειψαν την αυτοδιάθεση και περιεπλάκησαν στα άρρητα ρήματα των δόλιων προτάσεων και σχεδίων, που ξεφούρνιζαν κάθε τόσο οι σκοτεινοί μάγειροι τουαφελληνισμού και της αδικίας, σε βάρος μας!

Σ’ αυτό το έγκλημα, την εγκατάλειψη της αυτοδιάθεσης, ο κ. Καραμανλής υπήρξε ο κύριος αυτουργός και δράστης, τα στοιχεία είναι όλα σε βάρος του και τίποτα δεν μπορεί να τον απαλλάξει από την φοβερή κατηγορία (του προδότη).

Καημένε Νίκο! Μεγάλε Πατριώτη! Αφοσιωμένε στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού!Εσύ, τουλάχιστον, πρόλαβες κ έφυγες. Αρκετά εξάλλου τα όσα πέρασες όσο ήσουν εδώ κάτω…

Που να ζούσες και τη σημερινή κατάσταση της δόξας και μεγαλοπρέπειας των Προδοτών,που αποτελούν πια το αδιαμφισβήτητο «Ανφάν Σκατέ» στην Πολιτική Ηγεσία της Ελλάδας!Προδότες. Εξωνημένοι Γραικύλοι. Αμειβόμενοι και διαγκωνιζόμενοι Προβοκάτορες στο ποιος θ’ αναδειχτεί ανώτερος του άλλου, είναι αυτοί, που ήδη έχουν ξεπουλήσει ταχρυσαφικά της Ελλάδας, και όχι μόνον αυτά! Αλλά και το μεσοφούστανό της! Ώσπου να την παρουσιάσουν στη διεθνή «πασαρέλα» ξεβράκωτη, ως σύγχρονη  χουλιγουντιανή καλλονή υποψήφια όσκαρ! Κ αιχμάλωτη συρόμενη πίσω από το άρμα της Δόξας του Εβραιοσιωνισμού…

Είσαι ευτυχής που δε ζης να ζείς στο ίδιο καζάνι με μας. Και να δοκιμάζεις τη δυστυχία, του να είσαι Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος τη σήμερον ημέρα! Δόξα τω Θεώ! Δόξα τω Θεώ!...

Γι αυτό, ας προσέξουν όσοι κρατούν την προδοτική σημαία του εποικισμού της Κρήτης από Ισλαμιστές. Αυτοί, που σκοτώνονται από «ανθρωπισμό» να εξασφαλίσουν τροφή και στέγη στους εποίκους της Κρήτης, που περιμένουν και …νοσταλγούν την ημέρα της υποδοχής τους στο Νησί. Δεν γνωρίζουν από σοφές παροιμίες. Κι ασφαλώς αγνοούν και την ακόλουθη: «Ανάθρεψε τον ποντικό, να φάει το βρακί σου»!

Δεν είναι σε θέση ν’ αντιληφτούν ότι: Οι Μωαμεθανοί μέσα σε μια 20/ετία θ’ αποτελούν την πλειοψηφία στην Κρήτη κ οι Έλληνες θ’ αποτελούν μειοψηφία πάνω στο Νησί, αυτή τηΓη την Ελληνίδα. Τότε, μετά τη διαπίστωση αυτή, θα προκαλέσουν οι Εβραιοσιωνιστέςθέμα της Ελληνικότητας της Κρήτης. Τότε θα οδηγήσουν σε απόφαση Δημοψηφίσματος Αυτοδιάθεσης των μόνιμων κατοίκων αυτής. Ό,τι αρνήθηκαν και αρνούνται στην Κύπρο, που εξακολουθούν να πλειοψηφούν ακόμη οι Ελληνοκύπριοι και παρά τον επικοισμό, που οι Τούρκοι πραγματοποίησαν μετά τον Αττίλα ΙΙ. Αλλά επιφυλάσσονται να το δεχτούν στην κατάλληλη ώρα, που δε θα συμφέρει τον Ελληνισμό. Τότε, που στην Κύπρο θα πλειοψηφούν οι Μωαμεθανοί. Και τότε θα επιλυθεί το Κυπριακό σε βάρος των Ελλήνων…

Έτσι. Με τον ίδιο τρόπο θα επιλύσουν και το Κρητικό Ζήτημα, που ωστόσο θα δρομολογήσουν, με τη συμπαράσταση των τότε Μασόνων Δημάρχων, όπως  και τώρα αυτών, που αποδέχονται την προώθηση του μεταναστευτικού κ ετοιμάζονται να υποδεχτούν αυτούς, τους απογόνους των οποίων θα χρησιμοποιήσει ο Εβραιοσιωνισμόςγια την απόσχιση της Κρήτης από την Ελληνική Επικράτεια, με ειρηνικά μέσα. Και μη Σας διαφεύγει η υπογεννητικότητα και των Ελληνίδων, που έχει μεθοδευτεί με πολυσύνθετη προπαγάνδα …υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας κ.λπ.. Ενώ οι Μωαμεθανίδεςεξακολουθούν να τεκνοποιούν σαν κουνέλες…

Προσοχή, λοιπόν! Προσοχή, μη βάλλετε το πιρούνι στα μάτια Σας μοναχοί Σας…

Εγώ, σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι…

Πολλοί από Σας και τα παιδιά Σας όμως, θα ζούνε τότε. Σκεφτείτε το…

Μη Σας διαφεύγει ότι: Ο Εβραιοσιωνισμός προωθεί το μεταναστευτικό. Αν δεν είχε συμφέρον, δε θα το προωθούσε. Θα το Απαγόρευε…

 

19.4.2017 ellinikisalpigga

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ