ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ποίηση από την Αργυρώ

0

Η Αργυρώ Αστρινάκη γεννήθηκε στα Ακούμια, όπου πήγε σχολείο και έζησε τα παιδικά της χρόνια, παίρνοντας όλα τα θετικά της μικρής κοινωνίας του χωριού, μεταμορφώνοντας τα σε αισθήματα και όνειρα, για ένα αύριο οραματισμένο και καλύτερο.

Πήγε στην Αθήνα το ΄67, ψάχνοντας όπως όλους τους νέους της εποχής το αύριο της γενιάς  της, ακολουθώντας την οικογένεια της.

Έζησε και βίωσε στην αναπτυσσόμενη τότε μεγαλούπολη την μεταμόρφωση της κοινωνίας,  από κοινωνία αγροτιάς, σε αστική, αλλάζοντας  ρόλους και παραστάσεις, σε ρυθμούς που δεν μπορούσες να προλάβεις και να προβλέψεις .

Πήρε παραστάσεις από όλη τη μετάλλαξη της κοινωνίας, έζησε τους ρυθμούς που οδήγησαν σε μικρές κι μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία.

Έζησε έντονα την πολιτική αλλαγή  δουλεύοντας για ένα μεγάλο διάστημα στο Ιστορικό βιβλιοπωλείο  της << ΑΙΧΜΗΣ>>   στην Χαριλάου Τρικούπη και σε πολλές  άλλες δουλειές, μαζεύοντας εμπειρίες και γνώση.

Το 1986 γυρίζει στο χωριό θέλοντας να πραγματοποιήσει το όνειρο της  για ένα εργαστήρι ταπισερί με θέα την αγαπημένη Τριόπετρα και το Λυβικό που την εμπνέουν.

Ζώντας την μετεξέλιξη του χωριού από μεγαλοχώρι  του Ρεθύμνου σε μια συρικνούμενη συνεχώς κοινωνία λόγω της  συνεχούς διαρροής πληθυσμού στα αστικά κέντρα, συνεχίζει να αγωνίζεται και να προσφέρει χωρίς ανταμοιβή  για την αναστροφή αυτής  της νοοτροπίας.

Σήμερα γεμάτη από εμπειρίες, γνώση και αισθήματα, παρουσιάζει στην  γενέτειρα πόλη του Ρεθύμνου την ποιητική συλλογή  της  "ΠΟΙΗΜΑΤΑ".

Την  Τρίτη  30  Μάϊου στο όμορφο καφέ του Δημοτικού κήπου στις 8,30 το βράδυ, μας καλεί να ταξιδέψουμε μαζί στο κόσμο που έζησε, ερωτεύτηκε, πόνεσε, δημιούργησε, και ονειρεύτηκε.

Εμείς  όλοι οι φίλοι, γνωστοί, χωριανοί και όσοι αγαπούμε τα όνειρα, τον έρωτα και την δημιουργία, θα είμαστε μαζί της, γιατί αξίζει  η Αργυρώ μας.

Μιχάλης Μαυροτσουπάκης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ