ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Apple επενδύει $200 εκατομμύρια στην Corning και την τεχνολογία Gorilla Glass

0

H Αμερικάνικη εταιρεία με έδρα στο Cupertino, στην California, ανακοίνωσε την πρόθεση της να επενδύσει $200 εκατομμύρια στην Corning Incorporated, την Αμερικάνικη εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την δημοφιλή τεχνολογία Gorilla Glass.

Ο Chief Financial Officer της Apple, Jeff Williams δήλωσε σχετικά με την επένδυση της Apple (η επένδυση αφορά στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, στην state-of-the-art διαδικασία επεξεργασίας του γυαλιού κ.ά): “Η Corning είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα προμηθευτή που καινοτομεί διαρκώς και είναι ένας από τους παλαιότερους προμηθευτές της Apple.

Αυτή η συνεργασία ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια με το πρώτο iPhone, και σήμερα κάθε πελάτης μας που αγοράζει ένα iPhone ή iPad από οπουδήποτε στον κόσμο αγγίζει γυαλί που αναπτύχθηκε στην Αμερική. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την μακροχρόνια συνεργασία μας και θα επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στην Corning που έχει τόσο πλούσια κληρονομιά σε καινοτομικές κατασκευαστικές πρακτικές”.

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο του το πρωτότυπο iPhone, το έτος 2007, οι Apple και Corning απολαμβάνουν μία υγιή στρατηγική συνεργασία. Παρόλα αυτά, αν αναρωτιέστε για την αναπάντεχη… γενναιοδωρία της Apple, αποτελεί στην πραγματικότητα μέρος της νέας πρωτοβουλίας της Αμερικάνικης εταιρείας με την ονομασία Advanced Manufacturing Fund.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες από τον CEO της Apple, Tim Cook και έχει πρωταρχικό στόχο την επένδυση τουλάχιστον $1 δισεκατομμυρίου σε κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν την έδρα τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αναμφισβήτητα είναι μία ενδιαφέρουσα κίνηση, και σύμφωνα με την Apple, η πρωτοβουλία πρόκειται να ωφελήσει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια δουλειές στις ΗΠΑ, και δεν περιορίζεται στις 450 χιλιάδες δουλειές σε προμηθευτές και εταιρείες που σχετίζονται με την δική της αλυσίδα εφοδιασμού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ