ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η NSA τερματίζει πρόγραμμα παρακολούθησης μηνυμάτων Αμερικανών πολιτών

0

Η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να παρακολουθεί τα μηνύματα Αμερικανών πολιτών, στα οποία γίνονται αναφορές σε άτομα του εξωτερικού που θεωρούνται ύποπτα.

Η υπηρεσία είχε αποκτήσει τη δυνατότητα συλλογής πληροφοριών χωρίς ένταλμα, χάρις σε νόμο που ψηφίσθηκε στις ΗΠΑ το 2008.

Σε δήλωσή της, αναφέρει πως εσωτερική έρευνα αποκάλυψε αρκετά προβλήματα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και τις επιπτώσεις του στην ιδιωτικότητα των Αμερικανών πολιτών.

Αν και η NSA απαγορεύεται να πραγματοποιεί παρακολουθήσεις εντός ΗΠΑ, το 2008 θεσπίσθηκε μία εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα, μέσω του Νόμου περί Παρακολούθησης των Επικοινωνιών των Αλλοδαπών Υπηρεσιών Πληροφοριών (FISA). Έτσι, είχε πλέον τη δυνατότητα να συγκεντρώνει στοιχεία για τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τα μηνύματα Αμερικανών πολιτών, στην περίπτωση που υπήρχαν αναφορές ή εμπλέκονταν με οποιονδήποτε τρόπο άτομα στο εξωτερικό τα οποία βρίσκονταν στο “στόχαστρό” της.

Στη δήλωσή της, η υπηρεσία προσθέτει πως θα διαγράψει το “μεγαλύτερο ποσοστό” των δεδομένων που έχει συλλέξει μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ