ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας: Το ενεργό πολιτικό σώμα έχει καταντήσει, ξένο εθελόδουλο σώμα, υπηρετώντας εις βάρος μας άθλιους θεσμούς, οικονομικούς δολοφόνους, δηλαδή, Τρόϊκα, Δ.Ν.Τ. και ομίλους

0

Με το κλείσιμο και των φετινών εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης δε μπορούμε να μην καταθέσουμε τις εκτιμήσεις μας σαν Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας για την πρόσφατη πολιτική επικαιρότητα στη χώρα μας.

Κατά κοινή αποδοχή, βρισκόμαστε εδώ και 7 χρόνια σε μια οικονομική γερμανική κατοχή, μνημονιακού τύπου που λειτουργεί πλήττοντας κυρίως τις μεσαίες και τις κατώτατες κοινωνικές τάξεις.

Έχουμε επίσης αντιληφθεί ότι το ενεργό πολιτικό σώμα, στην πλειοψηφία του, έχει απεμπολήσει το ρόλο του που είναι να θέτει εαυτόν στην υπηρεσία του λαού, ούτως ώστε ο λαός να είναι το κυρίαρχο πολιτειακό όργανο, σύμφωνα με το σύνταγμά μας, με όρους διαφάνειας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Αντ’ αυτού έχει καταντήσει, ξένο εθελόδουλο σώμα,  υπηρετώντας εις βάρος μας άθλιους θεσμούς, οικονομικούς δολοφόνους: Τρόϊκα, Δ.Ν.Τ. και ομίλους.

Εξίσου δραματικά καταστροφικό, αναδεικνύεται και το έλλειμμα ενός ενιαίου μετώπου, που υψώνοντας το ανάστημα θα είχε τη δυναμική μιας νέας πατριωτικής απελευθερωτικής δράσης. Αντ΄ αυτού ακούγονται πολλές φωνές με κοινή αφετηρία (την υπηρεσία του λαϊκού συμφέροντος), που βάλλουν, υποτίθεται κατά του κοινού εχθρού, αλλά αδυνατούν να στοιχηθούν κάτω από ένα κοινό σχεδιασμό, εξυπηρετώντας έτσι μέσα από την πολυδιάσπαση, τον εχθρό του λαού, που παραμένει σταθερά ο κυρίαρχος.

Έτσι κερδίζουν κατεξοχήν, οι γαλλογερμανικές τράπεζες  και προάγεται όλο το εγχώριο νεοφιλελεύθερο καθεστώς που μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, της Α.Α.Δ.Ε.( Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων), καθώς και τις διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στοχεύουν να καταντήσουν το νεοέλληνα, απάτριδα, ανέστιο, ακτήμονα , περιφερόμενο οικονομικό μετανάστη, στις ευημερούσες χώρες της Δύσης.

Επειδή μια τέτοια εξέλιξη αναδεικνύει το μέγεθος μιας επελαύνουσας βαρβαρότητας, με τη σφραγίδα της Ε.Ε. με πάμπολλες τραγικές συνέπειες που τις ζούμε καθημερινά, καλούμε όσες-ους, αισθάνονται το βάρος της εθνικής τραγωδίας να πιέσουν ο καθένας από τη θέση του για την ενοποίηση απελευθερωτικών δυνάμεων, ελεγχόμενων από τα κάτω, ικανών να υλοποιήσουν σχεδιασμούς νίκης.

Εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα μας με όσες δυνάμεις και συλλογικότητες στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και αντιπαλεύουν αυτή την πραγματικότητα που μας συνθλίβει σα λαό, καταγγέλοντας την αδηφάγα πολιτική της Ε.Ε , το δυσβάσταχτο χρέος και τις συνακόλουθες πολιτικές λιτότητας που μας χάρισε η παραμονή πάσει θυσία στο ευρώ!

Τα μέλη του ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.

Ηράκλειο:Λαϊκή Στάση Πληρωμών (Λ.Σ.Π.)

Ρέθυμνο: Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (Σ.Α.Ο.Ρ.)

Χανιά: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα (ΔΗ.ΠΑ.Κ.)

Ν. Λασηθίου: Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου (Α.ΠΟ.Μ)

Χερσόνησος: Κοινωνικοπολιτικό Κίνημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή του Ελληνικού λαού.

Ιεράπετρα: Δίκτυο Αλληλεγγύης και προώθησης κοινωνικής οικονομίας «ΙΣΤΟΣ»

Τηλ. επικ.: 6955499933

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ