ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Άλλαξε η όψη του κέντρου, λόγω του ανανεωμένου πάρκινγκ

0

«Δέκα με τόνο» βάζουν πλέον στην δημοτική αρχή κάτοικοι και επισκέπτες στο Ρέθυμνο, με αφορμή την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση που συντελέστηκε στον χώρο του πάρκινγκ των Τεσσάρων Μαρτύρων που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Ο ανανεωμένος χώρος στάθμευσης, που άλλαξε την όψη της ευρύτερης περιοχής, πέρα από τον σύγχρονο εξοπλισμό πληροφοριών και συστημάτων, διαθέτει και 10% παραπάνω θέσεις στάθμευσης, αυξάνοντάς τις στις 230 θέσεις.

Το «λίφτινγκ» που υπέστη τις τελευταίες εβδομάδες ο χώρος που φιλοξενεί το πάρκινγκ των Τεσσάρων Μαρτύρων, άλλαξε εντελώς την εικόνα που παρουσιάζει πλέον το κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, απέναντι από τον δημοτικό κήπο.

Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής είναι πλέον ορατή σε κατοίκους και επισκέπτες, οι οποίοι βάζουν «δέκα με τόνο» στην δημοτική αρχή.

Το πάρκινγκ των Τεσσάρων Μαρτύρων -που για τα επόμενα τέσσερα χρόνια έχει περάσει στα χέρια ιδιώτη- άνοιξε και επίσημα τις πύλες του τα τελευταία 24ωρα, δίδοντας ουσιαστική λύση σε εκατοντάδες οδηγούς που αναζητούν μια θέση στάθμευσης στο κέντρο.

Οι εργασίες που έγιναν στην περιοχή περιλαμβάνουν ασφαλτόστρωση, διαγράμμιση, εγκατάσταση φωτισμού, διαμόρφωση στις δύο πλέον πύλες εισόδου και εξόδου, διαμόρφωση του οικίσκου εντός του χώρου καθώς και τοποθέτηση σύγχρονου εξοπλισμού πληροφοριών, συστημάτων και αυτόματων πωλητών.

Ωστόσο, τις εντυπώσεις κλέβουν τα πέτρινα τοιχία και οι φυτεύσεις με ενδημικά φυτά και δέντρα που έγιναν περιμετρικά του χώρου.

Το πάρκινγκ των Τεσσάρων Μαρτύρων, διαθέτει πλέον 230 θέσεις στάθμευσης, που είναι αυξημένες σε ποσοστό 10%, σε σύγκριση με αυτές που υπήρχαν μέχρι χθες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ