ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: «Πρεμιέρα» των ηλεκτρονικών κλήσεων για την ελεγχόμενη στάθμευση

0

«Πρεμιέρα» χθες στην πόλη του Ρεθύμνου για τις ηλεκτρονικές κλήσεις που βεβαιώνονται στην ζώνη της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Δημοτικοί υπάλληλοι εξοπλισμένοι με τάμπλετ και φορητούς εκτυπωτές, θα «οργώνουν» τους κεντρικούς δρόμους της νέας πόλης, ελέγχοντας κάθε παρκαρισμένο όχημα, ενώ οι κλήσεις που θα βεβαιώνονται -και οι οποίες σημειωτέον δεν θα σβήνονται- θυμίζουν απόδειξη σούπερ μάρκετ!.

Υπάλληλοι του δήμου Ρεθύμνου εξοπλισμένοι με ένα τάμπελτ και έναν φορητό εκτυπωτή, παρατηρούν με σχολαστικότητα τα οχήματα που είναι παρκαρισμένα στην ζώνη της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Ένα αυτοκίνητο όμως, δεν φέρει την απαραίτητη κάρτα και έτσι οι δημοτικοί υπάλληλοι αναγκάζονται να βεβαιώσουν παράβαση. Μόνο που από σήμερα και στο εξής οι κλήσεις που θα κόβονται θα είναι με ηλεκτρονικό τρόπο.

Τα ροζ χαρτάκια στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων δίνουν την θέση τους σε μία άλλη μορφή κλήσης, που θυμίζει απόδειξη σούπερ μάρκετ. Και προσοχή. Οι κλήσεις αυτές πλέον δεν σβήνονται, καθώς από την ώρα που θα βεβαιωθούν έχουν ήδη περάσει στο κεντρικό σύστημα του δήμου.

Κατά την πρεμιέρα του νέου μέτρου, οι δημοτικοί υπάλληλοι βεβαίωσαν αρκετές παραβάσεις στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, δίδοντας έτσι το στίγμα τους ότι στο εξής τα πράγματα θα είναι αυστηρότερα για εκείνους που είχαν συνηθίσει να παρκάρουν όπου τους βόλευε.

Το πρόστιμο για την ελεγχόμενη στάθμευση είναι 20 ευρώ, ενώ αν η κλήση πληρωθεί μέσα σε 10 ημέρες το ποσό μειώνεται στο μισό. Εάν πάλι οι παρανομούντες την αγνοήσουν, τότε θα βεβαιωθεί στην εφορία.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ