ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

0

Επέκταση του ολοήμερου προγράμματος, που θα ισχύσει στα δημοτικά σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κατάργηση των πανελλαδικών, μέσω της ενίσχυσης του Λυκείου και 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο υπουργείο Παιδείας, ο Αλέξης Τσίπρας.

"Πιστεύουμε στο δικαίωμα πρόσβασης όλων των Ελλήνων, ανεξαιρέτως οικονομικής κατάστασης, σε μια σύγχρονη και ποιοτική δημόσια Παιδεία" δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

"Η Παιδεία πρέπει να είναι μια πολύ σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση και για τον τόπο. Είναι ένα δημόσιο αγαθό, που πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης" είπε ο πρωθυπουργός. Ανακοίνωσε ότι και φέτος τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν κανονικά τα σχολεία με όλα τα βιβλία και επάρκεια διδακτικού προσωπικού.

Βασικός πυλώνας των μεταρρυθμίσεων στην παιδεία είναι η 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και η υλοποίηση αυτού του στόχου εντός της επόμενης τριετίας, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

"Θα γίνει υποχρεωτική η φοίτηση στα νήπια και προνήπια και δεν θα υπάρχει κανένα παιδί από 4 χρονών και πάνω που θα μείνει εκτός εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό".

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, είπε ο πρωθυπουργός, επεκτείνεται το ολοήμερο δημοτικό σχολείο σε όλα τα σχολεία της χώρας και στα μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια σχολεία. Εντάσσονται 800 σχολικές μονάδες με πάνω από 10.000 μαθητές. Επίσης, μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα ώστε σε δυο χρόνια να μην υπερβαίνουν τους 22.

"Πρόθεση και επιθυμία της κυβέρνησης είναι η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μέσα από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά", πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Μίλησε για μια «εμβληματική πρωτοβουλία» η οποία θα γίνει μετά από διαδικασίες αξιολόγησης των δύο ΤΕΙ και σημείωσε πως στο πλαίσιο αυτού του πανεπιστημίου θα ιδρυθούν και νέες διετείς δομές που θα παρέχουν διπλώματα ευρωπαϊκών επαγγελματικών προσόντων για αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ