ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Ταραγμένο στομάχι: Φυσικοί τρόποι να το ηρεμήσουμε

0

Οι πόνοι στο στομάχι είναι κοινό φαινόμενο. Όλοι μας θα τους βιώσουμε κάποια στιγμή, για διάφορους λόγους. Τις περισσότερες φορές, δεν συμβαίνει τίποτα σοβαρό, και τα συμπτώματα φεύγουν σύντομα. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, δεν χρειαζόμαστε κάποια φαρμακευτική αγωγή, καθώς η λύση βρίσκεται… στην κουζίνα!

Σόδα και bitters

Ναι, bitters, το υλικό που χρησιμοποιείται στα κοκτέιλ και περιέχει κανέλα, μέντα και ginger. Μερικές σταγόνες σε ένα κρύο ποτήρι σόδας μπορούν να ηρεμήσουν την ναυτία.

Ginger

Από την αρχαιότητα, το ginger χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς, και τα οφέλη του έχουν αποδειχθεί μέσα από πολυάριθμες έρευνες. Είναι αντιφλεγμονώδες, και ο καλύτερος τρόπος για να μας βοηθήσει είναι να φτιάξουμε τσάι από φρεσκοκομμένες ρίζες.

Χαμομήλι

Άλλο ένα ρόφημα που ξέρουμε ότι μπορεί να βοηθήσει με πολλά προβλήματα, το χαμομήλι είναι ήπιο και μπορεί να δράσει ενάντια στις φλεγμονές, χαλαρώνοντας τους μύες του στομάχου.

Μπανάνα, ρύζι, μήλο και παξιμάδι

Αυτές οι τέσσερις τροφές σίγουρα αποτελούσαν τη διατροφή σας για λίγες μέρες, όταν υποφέρατε κάποια στιγμή από διάρροια. Δεν περιέχουν πολλές φυτικές ίνες για να μας αναστατώσουν περισσότερο, και μαλακώνουν το στομάχι. Πιστεύεται, επίσης, ότι όσο πιο καλοψημένη είναι η φρυγανιά, τόσο περισσότερο καταπολεμά την ναυτία.

Μέντα

Η μέντα είναι φυσικό αναλγητικό πόνου, άρα μπορεί να βοηθήσει όταν το στομάχι μας πονάει. Φτιάξτε τσάι με μέντα, ή μασουλήστε και μερικά φύλλα ωμά.

Μηλόξυδο

Μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο μπορεί να ηρεμήσει το πονεμένο στομάχι. Αν η γεύση του είναι πολύ έντονη για εσάς, ανακατέψτε το με μια κούπα νερό και λίγο μέλι, και πιείτε το αργά.

Πότε να ανησυχήσω;

Αν τα συμπτώματα διαρκούν πολύ, ίσως πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας. Για παράδειγμα, αν κάνετε πολύ συχνά εμετό, μπορεί να αφυδατωθείτε. Αν αισθάνεστε ναυτία ή στομαχόπονο για περισσότερες από 48 ώρες, μιλήστε με τον γιατρό σας. Αν παρατηρήσετε ότι το στομάχι σας αντιδρά έντονα σε συγκεκριμένες τροφές, θα ήταν καλό να τις αποφεύγετε και να μιλήσετε με τον γιατρό σας ή με έναν διατροφολόγο για εναλλακτικές λύσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ